Onderweg in april 2024

Gepubliceerd op 29 april 2024 om 22:44

We zijn een dikke week onderweg!

In het begin gaat het niet helemaal zoals gepland.... Waarom niet?

De camper staat steeds lager, iets klopt er niet, zoveel kunnen we wel begrijpen en als ook de rechterkant scheef gaat hangen besluiten we op maandag eerst maar eens een bedrijf te zoeken waar de camper op de brug kan, zodat we kunnen laten controleren wat er aan de hand is....

"Zijn jullie helemaal uit Frankrijk komen rijden met deze gebroken bladveer???" 

Tsja...waar deze precies gebroken is... dát weten we natuurlijk niet precies, maar feit is dat we er wél mee gereden hebben.. Duidelijk is dat we er geen meter meer mee kunnen rijden!

Men maakt ons heel duidelijk dat we blij mogen zijn dat er niks ernstigs gebeurd is... 

Dan te weten dat we binnendoor gereden zijn in Frankrijk en België en dat dat niet altijd vlakke wegen zijn met gladgestreken wegdekken... ze zijn hooguit schoner dan schoon geregend, de afgelopen week!

De mannen van Euromaster zijn zelf ook camperaars en ze zijn heel behulpzaam. Ze doen hun best om zo snel mogelijk een nieuwe bladveer te bemachtigen, rijden zelfs heen en weer om er één op te halen, die echter voor een vooras is, en we hebben die voor een achteras nodig... Die kan de dag erna om acht uur worden afgeleverd en we moeten nu dus maar even loslaten en wachten. 

Ze leggen een stroomkabeltje uit, we mogen op hun terrein staan en kunnen dus in onze eigen hut slapen! 

 

De volgende dag kunnen we weer rijden, met dank aan het servicegerichte team van Euromaster in Veghel! Nadat de bladveren zijn afgeleverd worden ze vakkundig gemonteerd en afgesteld. Daarna kunnen we weer rijden en naar de volgende afspraak!

Na het plaatsen van een zonnepaneel en twee nachtjes op de heerlijke camperplaats Landingshoeve in Schijndel rijden we naar CP de Huurne in Wierden, waar we op de oprit mogen staan omdat het terrein wegens de overvloedige regen niet meer begaanbaar is. 

 

Dan is het vrijdag en er staan enkele afspraken in de agenda. We halen bij een tuinmeubelgigant in Almelo vervangende kussens voor onze tuinmeubelset. Muizen hebben tijdens de winterperiode gesmikkeld van onze oude kussens, dus vulling en tijk waren behoorlijk kapot geknaagd! Er zal een betere opruimlocatie gezocht moeten worden om te voorkomen dat dit weer gebeurt!

 

Eerder dit jaar ontvangen we een waarde-cheque voor een schilderij, uit te zoeken bij een Galerie in Hengelo. Veel keus, maar het is niet heel moeilijk om een beslissing te nemen. De verkoopster biedt aan om het uitgezochte schilderij te vernissen omdat we er nog een stuk mee moeten reizen, terwijl wij genieten van een kop thee. De klaprozen vinden vast een mooie plek in ons huis!

 

We rijden door naar Hameln, al een mooi stuk richting Berlijn. Op een camperplaats langs de Weser vinden we een plek, op een kwartiertje lopen van het middeleeuwse centrum van de stad. Gelukkig blijft het droog en ik geniet van de oude industriële treinen, rails, bruggen en we wandelen door het oude centrum. 

 

De volgende halte is een echte verrassing! Beelitz. Een stadje met stadsdeel Beelitz Heilstätte.

In Beelitz staan we een nachtje op een camperplaats, bezoeken we een prachtig aangelegd park en het historische stadsdeel, waarna we vertrekken naar het andere deel, Heilstätte, een plek waar je veel vervallen gebouwen vindt, die in vroeger tijden functioneerden als sanatorium, een ziekenhuis, een groot gebouw waar gekookt en gewassen werd en nog zoveel meer gebouwen die vervallen, verworden, beklad, begroeid met bomen en struikgewas, deels vergaan of zo nu dan zelfs verbrand.... een stuk vergane communistische glorie in dit deel van het vroegere Oost-Duitsland. 

Nadat een deel van deze gebouwen privé zijn verkocht is het nog verder vervallen, maar daardoor is het beslist niet minder interessant geworden. Dit heeft men ook goed begrepen, een Boomkroonpad en een blote-voetenpad leiden je door het bos en langs de gebouwen - waar de geschiedenis - van wat vroeger ooit was - af spat!! 

Wij volgen het pad hoog door de bomen, beklimmen vele trappen en zien onze ogen uit! 

 

Nu staan we op camperplaats VanDamKirschenhof niet ver van Potsdam en Berlijn. "Tanzen in den Mai" wordt hier een week lang gevierd, om de lente te verwelkomen! Hier en daar hoor of lees je een ode aan de bloesems van de fruitbomen. De bloesems van de kersenbomen zijn al uitgebloeid, het wachten is nu op de groei van de kersen

Ander fruit, asperges, kersenwijn, worst en bier worden uitgebreid geproefd. Mensen staan rond overeindstaande houten wijnvaten, aan biertafels of ze zitten op strobalen, ze lachen en worden na elk glas vrolijker, het heerlijke zonnetje doet ook mee! Zo te zien doet elke zichzelf respecterende boer actief mee met deze traditie! 

Wij zullen deze week ongetwijfeld nog wel een bezoekje brengen aan één of meer van deze markten, proeven van de oogsten en meedoen aan de feestelijkheden hier op de boerderij!

 

Maar eerst nog even wat fietsen, een dag Berlijn en misschien Potsdam, maar dát zien we wel! 

Eerst even lekker in de zon zitten met een drankje... Vakantie!!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb