April en vakantie!

Gepubliceerd op 21 april 2024 om 19:33

Wat is dat nou??

Sneeuw! Een witte wereld! Min twee graden! 
En wij gaan morgen op vakantie en we nemen mee???
Bepaald nogal een vraag, nietwaar? Vooral als je bedenkt dat we NIET op wintersportvakantie gaan! 
De fietsen staan alvast op de camper, de zwemvliezen en de duikbril laten we maar thuis. (Ik weet niet eens of we die wel hebben, dus flauwekul ook...)
De fietsen nemen we wél mee, maar moeten we sjaals, winterjassen en handschoenen meenemen?
Ik heb wél een helm, want die draagt elke fietser hier, behalve Jappie...  Ik heb een mooi felrood exemplaar, waar ik mijn lange haar doorheen kan halen, dus ik vind hem ideaal! Jappie heeft een hekel aan helmen en wil niet meer fietsen als hij een helm op moet.... Zelfs een mooi onopvallend geval kan hem niet bekoren, een flitsend fluoriserend kleurtje evenmin, dus dat wordt nog een dingetje, want vanaf volgend jaar willen ze deze hoofdeksels voor ons soort fietsers ook verplicht stellen hier ter plaatse....
Wellicht moet ik in mijn eentje fietsen, of met de fietsclub 2363... 

Vorig weekend hebben we nog in T-shirt rondgefietst in onze omgeving, een temperatuurtje van 25-plus, en nu zo koud...  

 
Op vakantie dus! Alles is al bijna ingepakt, het huis is schoon en we zijn er klaar voor!
We gaan deze keer niet naar Nederland, familie bezoeken en allerlei andere afspraken afwerken... Nee we gaan wél een paar dagen naar NL, maar blijven in het zuiden des lands, laten daar een zonnepaneel op onze camper plaatsen en halen een gewonnen prijs op in het oosten van het land! 
Daarna gaan we naar Berlijn! Jappie is daar vroeger voor zijn werk wel geweest, maar een toeristisch bezoek is het nooit van gekomen. Zelf ben ik daar ooit doorheen gereden, maar dat is dan ook alles! 
 
Vakantie! Lekker, ook al werkt het weer op dit moment niet helemaal mee, je gaat tóch min of meer op de "chillstand"!
Dat mag ook wel, na vier maanden werken aan huis en tuin. Op een aantal klussen na is het huis klaar, het balkon moet nog, en in de tuin gaan we na onze vakantie flink aan de slag, het is nu nog te koud! 
Nu mogen we even afstand nemen! 
Zin in!

 

We zitten in België en zijn op de cultuurkuur! Na een pauzebezoekje (nog in Frankrijk) aan een verlaten steengroeve waar een meertje is ontstaan en waar een bijzonder rustiek sfeertje hangt bezoeken we vandaag Blegny-Mine, Unesco Werelderfgoed!  De rust is hier dan ook ver te zoeken, er worden enkele busladingen mensen gedropt voor een bezoek, het is een gekakel van jewelste! Gelukkig zijn ze Franstalig en gaan dus met een andere groep naar binnen! 

Wij melden ons aan voor een rondleiding met een prima Nederlandstalige gids door de mijngangen en hij vertelt over het zeer zware werk van de mijnwerkers en de werkprocessen. Hij kan het weten want hij heeft zelf in de mijnen gewerkt! 

We zakken met de lift, opgepropt met veel te veel mensen, in het pikkedonker naar beneden. Dit is iets waar ik niet bepaald blij van word... De gids wil dat ik met al die mensen in de eerste lift gepropt wordt, maar ik ga niet! Ik weet dat er nog mensen aan komen, hooguit een man of acht en ik ga dus de tweede ronde mee met gelukkig meer ruimte.... De gids grapt dat ik nu waarschijnlijk mijn man kwijt ben, die de eerste volgepropte lift als laatste - twijfelend - toch maar instapt op zijn aandringen. De gids zegt dat de lift waarschijnlijk te zwaar is en zal neerstorten... in het pikkedonker! De daling duurt overigens niet langer dan 30 tellen, maar het lijkt vééél langer.... 

Respect voor al die mensen die zich vroeger voor een habbekrats in het zweet en onder het zwarte steenkolenstof werkten en daar vaak - minimaal verlicht en ziek door de ongezonde lucht en onnatuurlijke houdingen - met artrose en longziekten vandaan kwamen. 

 

Camperpark "Op 't Suzen" in Kinrooi is voor vannacht ons plekje! Donkere luchten, regenbogen en heldere zonneschijn wisselen elkaar af, buiten is het winterjassenweer, maar Jappie leest net op de weer-app dat het volgende week in Berlijn achttien graden wordt, en droog blijft! 

We wachten af!

 
We houden je op de hoogte!!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.