Gewoon al wéér een week voorbij...

Gepubliceerd op 18 februari 2024 om 18:03

Weken rijgen zich aaneen in een tempo dat je bijna niet kunt bijhouden.... zo worden we wel heel gauw ouder, pfff....

Gelukkig zijn we heel goed in staat om de klussen in en rond onze woning naar volle tevredenheid uit te voeren en daar zijn we natuurlijk heel blij om! 

Jappie gaat deze week verder met de badkamer aan de gastenkant. Hij plakt en voegt tegels, voor zover dat mogelijk is. De elektricien komt pas in maart om zijn werkzaamheden af te maken, wat inhoudt dat wij verder kunnen tot aan de plekken waar hij nog bij moet. Hier en daar is een rij tegels of een baan behang nog niet geplakt.

Knopjes voor het licht en de wandcontactdozen zijn te gebruiken, maar de plaatjes heeft hij nog niet, dus ook dáár wachten we met smart op! 

 

De gang is ons volgende project! Jappie en ik besluiten dat we deze ruimte maar "entree" noemen, op z'n Frans, dit omdat er nóg een gang is. 

Dát is eigenlijk de ruimte waar we gewoon alles neerzetten wat we even kwijt moeten.... Een emmer, een dweilstok, een oude kapstok (van de vorige eigenaar) die straks weer in de entree kan, een wasrekje dat steeds door heel het huis dwaalt, de verzamelbak voor as uit de houtkachel en een matje met laarzen als je je sloffen draagt (of andersom) en de - zeker niet onbelangrijke - noodzakelijke tassen voor de glasbak, het oud papier en boodschappen. 

Twee kasten staan er ook nog; ja, het is best een groot vertrek! De ene kast, een dressoir, stond al in de woning toen we er kwamen wonen en ik heb deze helemaal opgeknapt. Het oude vogelkooitje wat bovenaan de keldertrap hing om gaslekken of andersoortige alarmerende gassen op te sporen (lag het vogeltje dood in zijn kooitje dan was er sprake van gevaar en moesten de ramen en deuren open..).

Het kooitje heb ik met bronskleurige verf uit een spuitbus bespoten en er zit een nepvogeltje in. Die ligt tenminste niet dood bij onraad...

 

Als we 's morgens opstaan, zien we direct wat het weer die dag wil doen. Soms hangt er een prachtig oranje ochtendnevel en daar krijg je niet genoeg van! Dan tekenen de besneeuwde  bergen zich later die dag scherp af tegen de blauwe lucht. Maar deze week hebben we ook minder mooie dagen. Bewolkte luchten en regenachtig dagen komen voor. Niet heel erg als je toch binnen aan het klussen bent. 

De warme weken van de afgelopen tijd zorgen ervoor dat krokussen al in volle bloei staan, dat de tulpen hun kopjes boven de grond uitsteken en ik zie ook hier en daar wat viooltjes. Het wordt nog een verrassing wat er straks allemaal gaat bloeien; ik heb op verschillende plekken bollen geplant, maar wáár precies....??

 

We maken tijdens onze koffie- of theepauzes een plan voor de tuin, waar komt onze rotstuin, waar onze moestuin, waar willen we zitten en wat doen we met de vijver en ons duiven/kippenhok? We zien het wel, komt tijd, komt raad. Een moestuin is wel makkelijk, want eten moet je natuurlijk dagelijks en we houden van verse groenten. Zakjes met zaden nemen we alvast mee, zodat we lós kunnen zodra dat kan.

De pootaardappeltjes liggen al klaar in de kelder! 

Op onze composthoop ligt een heel palet aan kleuren van restanten en schillen van groenten en fruit. Tuinafval en zielige bladeren van te koud gezette kamerplanten vinden er óók een plek.

Vooral de kamerplanten die in de gastenkant staan houden blijkbaar niet zo van de kou. De vrouwentong heeft er helemaal geen zin meer in en ik zal zien dat ik met wat warmte en lieve woordjes (baat het niet, het schaadt ook niet!) weer wat levenslust in de restanten van de plant kan krijgen. 

 

Tot zover ons blog voor deze week. 

 

Tijd voor een afzakkertje!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.