Lekker bezig!

Gepubliceerd op 4 februari 2024 om 19:28

Eigenlijk is deze week niet anders dan vele anderen, met dát verschil dat we bijna dagelijks een kop thee buiten in het zonnetje zitten te drinken! Het weer is zo mooi dat het zonde is om binnen aan het werk te gaan omdat er buiten óók nog zoveel te doen is...

Jappie begint met de voordeur en de zijramen, een werkplekje om jaloers op te zijn, want hij kan buiten in het zonnetje aan de slag, terwijl ik - zoals je vorige week kon lezen - opnieuw aan de slag moet met kurk, lijm, mesje en de huishoudtrap... Ik heb er echt reuze veel zin in om het af te hebben, dus met enige tegenzin begin ik met mijn klusje. Na een dag is het eindelijk af, op de gang na, maar dat komt later! 

 

Na enig aandringen bij het bedrijf dat het sanitair, waterleiding en douchebak in de tweede badkamer zal aanleggen rijdt Jean-Paul voor in zijn dikke achtcylinder om te kijken wat er ook alweer gebeuren moet.    Hij belooft dat zijn mensen volgende week beginnen met het werk. Véél kan het niet meer zijn, maar ik zal blij zijn als het zover klaar is, zodat ik met de gang kan beginnen op te knappen en Jappie zich verder bezig kan houden met het afwerken van douche nr. twee...

 

In wat vergeten uurtjes sla ik aan het knopen.... Ik maak van touw en kralen twee plantenhangers voor de zijramen van de voordeur. Vroeger, ja minstens enkele decennia geleden, was knopen helemaal HOT en heb ik een tijdlang vanalles aan elkaar geknoopt tot de blaren op mijn vingers zaten van het harde touw... Nu heb ik bij de Action katoen (veel zachter dan het vroegere touw) en houten knopen gekocht voor bijna niks en hangen er straks twee eigen kunstzinnige hangdingen voor de gangramen... Onbetaalbaar!

 

Na een middagje oefenen in boomsnoeien bij vrienden hier in de buurt gaat Jappie los op onze eigen lindeboom in de tuin. Ik sta in eerste instantie met het zweet in mijn handen te kijken naar mijn man die als een soepele jonge vent de boom in klimt en daar aan de slag gaat met kettingzaag en lange takkenschaar. Hij klimt omhoog in onze linde alsof het niks is en ik ga de grote takken die hij laat vallen met een snoeimes in mootjes knippen. Al die kleine stukjes vinden een plekje aan de rand van de tuin waar ruimte genoeg is. Vogels, egels, slangen en andersoortige fauna vinden dat heerlijke plekjes om zich te verstoppen of te gebruiken voor nestjes. 

Die vogeltjes dan. Die zijn er meer dan vorig jaar, waarschijnlijk omdat we hier en daar wat pindanetjes en zaden-bollen hebben hangen.  Zodra we ze weghalen om in de boom aan de slag te gaan, komen ze kwetterend langs om aan te geven dat ze het er niet mee eens zijn! Maar als het snoeiwerk klaar is en de bollen en pinda's weer in de boom hangen, komen ze - nog harder kwetterend - ons bedanken voor al dat heerlijks en al die ruimte in de boom! Ze zijn ook al druk aan het scharrelen.... veel te vroeg, het is begin februari en er komt vast nog winter aan! 

We wachten maar af!

 

PS, kun jij Jappie vinden in de boom?

 

Reactie plaatsen

Reacties

Ingrid
4 maanden geleden

Mooi zo die voordeur, heeft wel wat Portugees!!
En wat een held die Jappie! Kijk nu al uit om komende zomer weer onder die Linde te vertoeven.