Zin of geen zin!

Gepubliceerd op 28 januari 2024 om 18:40

Alweer zondag!

Het is 17 graden en we besluiten om de klussen te laten voor wat ze zijn en maar weer eens een echte zondag te nemen! 

Vandaag zet Jappie de fietsen buiten, zodat we kunnen genieten van een tochtje op de fiets door de mooie omgeving. Zin in!

Voor mij is dit het eerste Franse tochtje op mijn nieuwe fiets en zodra we opstappen merk ik het al..... lege band! Hopelijk niet lek maar leeggelopen. Na een pompsessie proberen we het nog een keer, voor de zekerheid gaat de fietspomp mee! 

De nieuwe fiets doet zijn best over de steile en minder steile weggetjes en we genieten van het tochtje.

Op een top stappen we af en genieten van het uitzicht over de bergen in de verte, de keten met vulkanen - Chaîne des Puys met de opvallende Puy de Dôme -  en meer naar het westen de Puy de Sancy, waar de sneeuw nog op ligt. 

De band houdt het goed en is dus gelukkig niet lek! 

 

Voordat ik de was - die weer lekker buiten hangt te drogen - inhaal, drinken we thee, buiten in het zonnetje. Dit is de tweede keer deze week al, januari en dan zo lekker buiten kunnen zitten op een plekje in de zon!  Dat laten we ons niet ontgaan!

De zondag sluiten we af met wat klussen - ja, toch maar even - in de tuin. Jappie haalt wat onkruid weg, opkomende brandnetels en distels en hij haalt wat losse takken uit de lindeboom. Alles wat er nu ligt ruim ik op en met de takkenschaar knip ik ze klein zodat we er de houtkachel mee kunnen aansteken!

 

De afgelopen dagen zijn we weer druk bezet geweest met klussen, die maar blijven komen! Jappie is begonnen met het opknappen en renoveren van de oude zware voordeur en de zijramen daarvan.

Vorig weekend hebben we de ramen voor deze klus opgehaald in Lyon, en het weer is prima deze week, dus heeft hij maar direct aangepakt! Hij heeft er zin in!

Zelf ben ik nog steeds niet klaar met het afwerken van de vensteropeningen met isolerend kurk. Het begint me best een beetje te vervelen, vooral als de laatste kamer maar niet wil lukken.... Niet zoveel zin meer in!

 

Herken je dat? Heb je alle voorbereidingen gedaan en sta je klaar om de klus af te maken.... is het kurk vastgeplakt aan het plastic wat er onder ligt en trek ik de banen die ik voorgelijmd heb,  stuk voor stuk kapot!! 

Mijn zin in deze klus verdwijnt als sneeuw voor de zon en het wordt er niet beter van als ik er achter kom dat er niet voldoende kurk is om opnieuw met de kamer te beginnen.... En ik had ook eigenlijk net genoeg lijm voor de kurkklussen... ik kan dus niet verder!  Zooo vreselijk jammer, anders was deze week de creatieve kurkklus klaar!! Nu moet ik dus volgende week wéér.....

 

Ik herpak me en vraag Jappie om een zware pot met vrouwentongen naar de kelder te brengen. De pot staat helemaal vol met de bladeren, die de pot bijna uitknellen en ik ga de plant dan maar splitsen.

In de kas staan nog wel een aantal potten en kannen die wel wat vulling kunnen gebruiken en aan het eind van de dag hebben de meeste bladeren een nieuw plekje met meer ruimte en frisse aarde en kunnen ze weer fatsoenlijk ademhalen. 

Nu maar afwachten of ze er blijer van worden! 

 

De lucht kleurt weer rood en de zon gaat oranje-rood onder. De avond valt. Morgen begint er weer een nieuwe klusweek!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb