Dan is het 2024!

Gepubliceerd op 7 januari 2024 om 17:16

Een rustige jaarwisseling zonder geknal, zonder vuur, zonder lawaai - behalve dan een heerlijk programma met muziek op tv- leidt ons van 2023 naar 2024. Hier is het afsteken van vuurwerk verboden, in tegenstelling tot Nederland.

Tradities zijn er om te behouden, wat ook geldt voor vuurwerk, maar het gaat soms wel érg over grenzen (letterlijk en figuurlijk). Dat is geen traditie meer, ik wordt er gewoon bang van als er vlakbij mij iets met een oorverdovende knal neerploft. 

Wat dat betreft is het hier heerlijk rustig! 

 

Een nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe voornemens (voor zolang die vol te houden zijn....), nieuwe werkzaamheden in ons huis en tuin en nieuw te plannen uitjes en bezoekjes!

We beginnen al met ons tweede jaar in Frankrijk!

 

De laatste dag van 2023 komen we thuis vanuit Nederland na familiebezoek, wat noodzakelijke afspraken en wat leuke uitstapjes! 

Storm en heel veel regen trotseren we daar, maar ons campertje is droog en warm! Toch ligt ons eigen bed thuis wel een stuk lekkerder en het knapperend hout in ons gietijzeren kacheltje bevalt ook eigenlijk wel heel goed! 

 

Ik kijk even terug op deze week, heel veel bijzonders is er niet te melden. We beginnen op twee januari met het afwerken van alle kozijnen binnenshuis. Op de foto's kun je zien dat de muren erg dik zijn en dat je dus niet klaar bent met een afwerk-latje hier en daar, nee er moet serieus pur worden weggesneden, er moeten diepe en minder diepe gaten worden gevuld met cement hier en gips daar...

Alle behang is weer bijgewerkt; dat hing hier en daar bij de kozijnen los omdat de oude kozijnen eruit getrokken of geduwd zijn, wat niet erg liefdevol ging, maar een kniesoor die daar wat van vindt...

In twee dagen ziet het er weer gelikt en geplakt uit en wat betreft de restant rollen behang die nog over zijn; daar ga ik vast iets creatiefs voor bedenken als er wat meer tijd voor is!

Zodra Jappie een kamer klaar heeft, ga ik er achteraan met kurk om de binnenkanten van de vensters toch enigszins te isoleren. Het voelt in ieder geval nu een stuk minder koud dan voorheen! Dat maakt veel goed, want wat is dit een vreselijk klusje. Alle vensters lopen af naar alle kanten en heb je kurk eenmaal geplakt, zie het er dan maar weer eens af te krijgen zonder dat het breekt of scheurt! 

Een naadje meer of minder accepteren we dan ook maar. We gaan er later misschien nog wel een keertje achteraan met een tube kit, mocht dat nodig zijn en áls we daar nog zin in hebben dan....

 

Maanden terug hebben we mozaïektegeltjes meegenomen uit de "sale" in een bouwmarkt. Ook hier zijn we deze week zoet mee! Ze komen op de vensterbank in het toilet! Vanwege de schuine kozijnen moeten alle kleine tegeltjes uiteraard scheef worden geflext. Monnikenwerk, gelukkig is het maar een kleine vensterbank!

 

Nu zit ik in de kamer aan tafel mijn blog te schrijven en wat foto's te bewerken voor bij het blog. Jappie zit in de keuken en houdt zich niet bezig met keukengerelateerde zaken, maar hij doet een lesje Frans! 

 

Als ik uit het raam kijk zie ik een witte wondere wereld. Wat mij betreft blijft dat even zo, het is zo'n mooi gezicht over het veld. Zo te zien aan de donkere luchten komt er nog meer!

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Meintje
5 maanden geleden

Wat heerlijk in dit,weer te lezen. Het is net of zit ik bij je aan je tafeltje. Ik voel de warmte van jullie kacheltje, mmm lekker. Je Jan zo heerlijk de dingen beschrijven ik zie en voel alles wat ik lees en zie. De zweer en gezelligheid van jullie woning de kou rond jullie huis het is genieten hoor.
Ik weet het mag niet meer maar voor jullie nog de beste wensen in 2024. Dat al jullie dromen uit mogen komen, ja wat zou dat toch mooi zijn. Dat jullie huisje straks klaar is en jullie van de zomer lekker buiten aan kunnen pakken en alles klaar kunnen maken. Dat je het laatste deel lekker van jullie tuin mogen genieten met een lekker glaasje bier en een wijntje. Dat je er met de visite lekker opuit kunt en hun van het mooie Frankrijk kontakten genieten. Daar genieten jullie zelf ook nog steeds van verwacht ik. Het lekkere warme weer minder last van de vochtigheid en water. O qat lijkt me dat lekker.
Maar goed eerst nog genieten van de winter van de kou en van de heerlijke warmte van jullie mooie huis. De gezelligheid en van elkaar. Geniet hiervan zo heeft elk jaar getijde zijn charme.
Ik zie al uit naar jullie volgende blog.
Groetjes vanuit Tijnje .

Hoi Meintje.

Maak jouw eigen website met JouwWeb