Van K tot OeN

Gepubliceerd op 31 december 2023 om 18:59

Van K tot OeN

 

Van Kerst tot Oud en Nieuw, dát bedoel ik daarmee! Dat zeg ik maar even voordat je je brein erover gaat breken!

We beginnen de week in Fryslân met eerste kerstdag. Een tochtje vanaf de camperplaats bij de Visserijhaven in Harlingen, waar we weer met veel plezier hebben gestaan, voert ons naar het dorp Marsum.

Wat we daar moeten is even de vraag want daar wonen geen familieleden (voor zover ik weet), geen vrienden en kennissen of ex-collega's waarmee je kerst zou kunnen doorbrengen. Nou ja, wat niet kan, maar het is niet de bedoeling!

We stoppen hier om even in onze camper te lunchen, zomaar, gewoon omdat het lunchtijd is en er een goede parkeerplaats is, bij het jachthaventje! Eerlijk gezegd een prima plek en een tip: daar is ruimte voor minstens vier campers en de elektriciteit ligt er al. 

Als het droog wordt gaan we onze benen strekken, wat heel goed kan in Marsum. Een wandeling door het dorp levert mooie doorkijkjes op bij het Poptaslot, de poort naar het oude gasthuis en het pittoreske centrum waar je door steegjes wandelt met hun oude huisjes. 

Benen strekken wordt zo best een stevige wandeling!

Een kerstmaaltijd bij broer Sytze en schoonzus Ria maakt de dag compleet! 

 

Tijd voor vertrek uit Fryslân! 

Wat schetst onze verbazing als bij Heerenveen de zonnestralen door de wolken heen prikken! Gauw op de foto zetten, voordat het weer voorbij is! 

Twee keer hebben we het zonnetje even gezien de afgelopen weken! Harde wind, donkere wolken en regen regen regen vallen ons ten deel....

Gelukkig zitten we droog en warm in ons campertje waarmee we richting Eindhoven rijden, waar ook familie woont en waar we de komende nacht zullen bivakkeren. 

Een gezellig middagje/avondje met mijn neef, zijn vrouw en haar familie uit Australie laat de dag voorbij vliegen! 

 

Rond de vijfhonderd traptreden nemen we naar boven en naar beneden in de grotten van Han! Ik heb ze niet geteld, maar als je ze eerst naar boven loopt en daarna weer naar beneden (of was het andersom?), dan kom je wellicht op dat aantal! 

Het is een indrukwekkende grot, de rivier de Lesse die zich een weg door de grotten baant kabbelt hier en dondert daar! Na een uur en een kwartier sta je weer buiten en eet je een broodje geitenkaas bij een kerststalletje....

We staan op de camperplaats in Han, waar we kunnen genieten van een zonsondergang die er wezen mag! De lucht lijkt in brand te staan, bijzonder!

 

Haironville...nóóit van gehoord, maar we vinden er een camperplek bij een - best aardig - dorpje met een oude boogbrug. Het is een nogal zompige en natte bedoeling, maar voor een nachtje gaat het bést! 

 

Er volgt een zonnig dagje! Blauwe luchten en zon.... Wáár is mijn zonnebril nou?? De zon gaat onder en schijnt recht in onze ogen, maar we klagen niet! Echt niet! Heerlijk toch, dat zonnetje, eindelijk...! We zijn weer in Frankrijk ;-)

 

Eloy les Mines! We hoeven niet ver meer, maar ons verstand brengt ons tot stilstand op de camperplaats in dit stadje. Het is al bijna donker en omdat we morgen - oudejaarsdag - nog flink wat boodschappen moeten inslaan, besluiten we om nog één nachtje te camperen! Daarnaast is het laatste stuk behoorlijk bochtig en witte strepen langs de smalle weggetjes zijn lang niet overal aanwezig! Dus blijven we nog een laatste nachtje in onze camper, voordat we huiswaarts keren!

 

Dan is het oudejaarsdag en halen we boodschappen in een supermarkt in St. Eloy les Mines en rijden daarna in nog geen uur naar ons huis in Montel de Gelat, thuis!

Jappie brengt ons kacheltje aan het branden en we settelen ons voor het vieren van Saint-Sylvestre, oudejaarsavond.

 

Wij willen iedereen een fantastisch, gelukkig en gezond nieuwjaar toewensen! 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.