Sneeuw!

Gepubliceerd op 14 januari 2024 om 17:47

Een witte wereld!

Er ligt sneeuw, wat ervoor zorgt dat de wereld om ons heen veel lichter lijkt, stiller en aangenamer!

Nou ja.... dat vind ik! Jappie denkt daar anders over; hij heeft het na enkele dagen wel bekeken! Die snieprakke....

Tsja, dat is de winter hier in de Auvergne, dat weten we! De temperaturen zijn dermate laag dat het witte goedje ook blijft liggen. Als dat - zoals we deze week dagelijks meemaken - betekent dat de zon elke ochtend haar stralen zachtjes door de ochtendnevel prikt, met bijbehorend zacht licht en als diezelfde zon 's avonds ondergaat met een prachtig oranjegekleurde hemel, dan hoeft het voor mij echt niet anders!

Ik kan daar enorm van genieten!

 

Ik hang wat voer voor de vogeltjes in de boom en zet wat voer en water voor het raam. Heel voorzichtig komen koolmeesjes, pimpelmeesjes en andere vinkjes langs voor hun hapje en wij zitten stil als ze vlak voor ons raam een hapje komen meepikken!

Merels scharrelen rond de boom in de sneeuw en een Vlaamse gaai houdt vanuit de boom alles in de gaten. Als ik tegen zonsondergang foto's ga maken, komt er een uil voorbij vliegen. Het blijkt dat hij in ons hokje achter huis een slaapplek heeft gevonden.

Boven de camper in de "hangar" heeft Jappie gaas geplaatst, zodat de uil er niet meer in kan. Je wilt niet wéten wat zo'n uil aanricht boven onze camper! Het dak is bedekt met uilenpoep en braakballen....

Gelukkig is de uil dichtbij in het open hokje neergestreken! 

 

Tussen zonsopkomst en zonsondergang zitten natuurlijk nogal wat uurtjes over die we deze week vullen met het het afwerken van de nieuwe kozijnen en alles wat daaruit voortkomt!

In het toilet bijvoorbeeld is het niet alleen het afwerken van de kozijnen, maar ook de vensterbank geef ik een mozaïek tegellaagje, ik plak houten randjes om alles netjes af te werken, ik verwijder gipsresten en geef daarna het geheel een super schoonmaakbeurt! 

Het petroleumstel van mijn oma krijgt een plekje op de betegelde vensterbank. Wat oude fotootjes van de omgeving waar wij wonen hangen aan de muur, evenals wat leuke aandenkens aan Fryslân, dat we natuurlijk niet mogen vergeten!

 

De keuken, de woonkamer, onze slaapkamer en mijn werkkamer ondergaan stuk voor stuk hetzelfde lot; hier behang ik de brede zijkanten van de kozijnen met kou-werend kurk.

En ohoh, wat zal ik blij zijn als die klus geklaard is, want eerst alles uitmeten, dan kurk op maat snijden en dan de strookjes en de muren insmeren met lijm, vervolgens enkele uren wachten tot het goedje genoeg gedroogd is en dán kun je pas plakken! En dan blijken de gesneden stukjes vaak één millimeter te groot, te breed of te lang.... gewoon NIET LEUK WERK! 

 

Jappie maakt de gastenkeuken verder klaar voor afwerking met kurk. Hier is destijds een groot gat (voor balkondeuren) in de muur gemaakt met behulp van grof geschut, waar de muur nogal gehavend uitgekomen is. Manlief is een groot deel van de dagen bezig met cement, hout, spijkers, schroeven, kit en gips. Vanaf daar kan ik dan weer verder! 

 

Uiteraard gaan we ook genieten van het mooie weer! Voordat we rijden moeten de autoruiten ijsvrij worden gemaakt. Zelfs ín de auto zit ijs op de ruiten!

Een dagje aangenaam uit combineren met de noodzakelijke bezoekjes aan bouwmarkten, Ikea en Leclerc! Ergens lekker lunchen en genieten!

De rit naar Clermont-Ferrand gaat voornamelijk door prachtig landschappelijk schoon, door bergen en bossen, waar de sneeuw nog ligt, het lijkt wel een kerstkaart! 

 

Nu is het zondag, de temperatuur stijgt wat, er komt hier en daar weer wat groen door de sneeuw, druppels hangen aan de takken en er schuiven wat wolken voor de zon. 

 

Voor ons raam kort het vogelvoer al in. Het water is elke keer bevroren, maar dat gaat veranderen, nu de temperatuur wat stijgt. De meesjes zijn al een stuk brutaler! 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb