Er komt wat binnen!

Gepubliceerd op 30 juli 2023 om 15:45

Post!

 

Het gele autootje met onze vriendelijke, spontane roodharige postbezorgster stopt niet zo vaak voor onze woning, maar deze week komt ze een paar keer langs om ons wat post te brengen.

De allereerste week dat wij hier de sleutel van de woning hadden, kwam ze melden bij dochter Ingrid dat we, mochten we hier gaan wonen, wél even een brievenbus moeten plaatsen, want zónder dat kan ze haar werk natuurlijk niet doen! 

Met enige regelmaat zit in die brievenbus een brief, een factuurtje, een kaartje, maar niet vaak iets waar we nou bijzonder blij van worden. Brieven zijn gewoonlijk kopieën van mails die we eerder al in onze mailbox voorbij zagen komen en dus niet heel verrassend, kaartjes krijg je dan weer minder vaak, dan moet er vaak wel een reden voor zijn en factuurtjes komen ook steeds minder vaak omdat we liever alles automatisch laten afschrijven!

 

Maar deze week..?? Mijn Carte Vitale valt in onze brievenbus!!! Wow! Eindelijk! Mijn groene Carte Vitale in een enveloppe waarop de afzender CPAM in niet al te grote letters afgebeeld staat! Ik kan niet wachten en voel al voordat ik de enveloppe open scheur dat er een hard kaartje in zit.... zou het?? JAJAHAAA!!! 

Geduld is in dezen een schone zaak! En je instellen zoals Fransen dat doen, dus geen gedoe, rustig afwachten, bellen om te vragen waar één en ander blijft (liggen)...?? Neee, niet doen, het kómt vanzelf.

Niet vandaag, niet morgen, niet volgende week en ook niet volgende maand. Acht maanden heeft het geduurd en als je de geluiden mag geloven is dat nog heel vlot!!! 

Jappie zijn carte vitale is allang binnen, helemáál razendsnel en vreemd genoeg tegelijk met die van mij aangevraagd, maar ja.... de Franse slag hè!

Bij mijn afspraak volgende week bij de huisarts kan ik vol trots mijn eigen prachtig groene stukje plastic tonen, wat poorten opent! Een gedenkwaardig moment! De afspraak met een huisarts, tandarts of fysio is hier niet van vandaag op morgen gedaan, drie weken heeft het geduurd voor ik met mijn hernia terecht kan bij de huisarts. Een afspraak met een fysiotherapeut zal waarschijnlijk de volgende uitdaging voor mijn geduld betekenen. We wachten maar rustig af!

 

Terwijl ik het envelopje met het hierboven beschreven kaartje uit de brievenbus haal, zie ik daar een spinnetje een web maken en ik besluit dat het beestje dat ergens anders maar moet voortzetten. Het spinnetje geeft mij een boost.... een schoonmaakbeurt van de brievenbus heeft tot gevolg dat ik de deurpost, de hele deur en de hal daarachter ook maar eens aanpak. Dat niet alleen....de trap voor de woning krijgt ook een veegbeurt en het onkruid onderaan de trap haal ik weg! Ik besluit een begin te maken met het opknappen van de grote kast in de gang. Schuren, verven en nieuwe greepjes aan laden en deurtjes. Lekker in beweging!

Wat zo'n ijverig beestje al niet veroorzaakt!!

 

Een dag later.... Post! Daar zijn de tolbadges! En opnieuw een spin aan het werk in de brievenbus....

De post en de spin verwijder ik uit de box en eindelijk kunnen we serieus kijken naar hoe we om zullen gaan met tolbadges, tolwegen in eigen land, in Italie, Spanje en Portugal. Niet dat we nu direct van plan zijn om over tolwegen te gaan rijden, maar mócht het voorkomen, dan zijn in ieder geval de badges aangeschaft! 

Het liefst rijden we binnendoor, op D-wegen, waar je meestal geen file's treft, hooguit eens een tractor en waar je langs of door leuke dorpjes komt waar je - als je dat wilt - kunt stoppen. Deze rust, deze luxe kunnen we ons nu veroorloven want we hebben de TIJD! 

 

Mail!

We krijgen mail van een aanbieder van bollen, de aanbieder waar wij in Nederland ook meestal bestelden en waar we nog nooit klachten over hadden. En wat blijkt? Ze leveren in Frankrijk!

Zo volgt er een bestelling voor onze - nu nog kale - tuin en we krijgen de bollen in oktober zodat we volgend voorjaar van wat fleur en kleur in de tuin zullen kunnen genieten! 

We genieten voor nu van de bloembakken bij de trap die ik gevuld heb met bloeiende plantjes en van alles wat door onze tuin kruipt of vliegt en wat wij nooit eerder hebben gezien. Grote vlinders, gekleurde wantsen, metallic torren, enorme wespen en gestreepte reuzenmuggen. 

 

Jappie ontvangt de hele week mails met betrekking tot zijn herstel na de liesbreukoperatie. Moesten we vorige week nog wennen aan de gang van zaken in Frankrijk, na een operatie, dát went snel. Deze week krijgen we dagelijks mails dat er weer documenten aan de "Digitale Gezondheidsruimte" van Jappie zijn toegevoegd, onder andere de uitslagen van het bloedonderzoek dat elke tweede dag wordt afgenomen. Een dag erna staat de uitslag dan al online en daaraan kun je dan zien dat Jappie vooruit gaat! Voor ons is het even googlen om er achter te komen wat die waarden betekenen, maar als je het eenmaal weet kun je het zelf aflezen. 

 

Afleveringen

Donderdag volgt er wat groffer geschut! Een grote blauwe vrachtwagen rijdt voor om de kozijnen en ramen voor onze woning af te leveren! De chauffeur rijdt de wagen achteruit het erf op en laadt een deel van onze bestelling ramen en kozijnen uit. 

Een pallet vol met ramen en kozijnen, klein, middel en groot. Ze blijven voorlopig maar even op de oprit staan want de timmerman komt pas in oktober. Tot die tijd zullen er nog een paar keer afleveringen komen, want alles is nog niet compleet. 

 

Bezoek!

Onze neef Luca en zijn vriendin Esparanza komen langs, ze zijn onderweg naar huis in Fryslân na een vakantie aan de Middellandse Zee en vandaag zal mijn zoon Ronald met vriendin Annelies en haar dochter Noa komen, eveneens na een week verblijf aan la Méditerranée. Zij zullen hier een paar dagen verblijven in de kamers die we de afgelopen weken zo goed als klaar hebben kunnen maken. Zo leuk dat we nu onze familie kunnen ontvangen en dat daar ruimte voor is! 

 

Mensen vragen weleens of we geen zin hebben om het appartement te verhuren, maar daar komt dan ongetwijfeld weer werk uit voort en hadden we van "moeten werken" nou juist niet afscheid genomen?? 

Het moet maar een beetje blijven bij wat klusjes, wat creatief bezig zijn en hier een daar wat poetsen en dan is dat voor nu mooi genoeg!  We luisteren naar ons lijf!

 

We willen ook graag erop uit met de camper en daar gaan we de komende week maar weer eens even over nadenken! Bestemming? Frankrijk!! ;-)

 

 

 

  

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Walstra Meintje
10 maanden geleden

Wat fijn dat Jappie alweer zover opgeknapt is en jij ook Tilja. Je bent alweer lekker aan het poetsen las ik. Maar het is net wat je zegt goed naar je lichaam luisteren dan kom je een heel end. Eigelijk is er nog genoeg te doen maar geniet nu eerst maar even van de Kids het werk blijft er wel. Neem ook maar even vakantie dan kunnen jullie er straks weer goed tegenaan.
Wel ik zou zeggen fijne vakantie en veel plezier met je gasten deze zomer.
Groetjes van hier. 👋😘

Trijnie Helfferich
10 maanden geleden

Mooi geschreven weer Tilja. We zien uit naar jouw verhalen. Gr. Jan en Trijnie

Maak jouw eigen website met JouwWeb