En dan is het al augustus!

Gepubliceerd op 7 augustus 2023 om 11:20

Het ruikt hier naar eten koken. "Hier" is in de camper op Camping Ferme de Campagne vlakbij Rocamadour.

De camping staat zo goed als vol en we kunnen eerlijk zeggen dat we een mooi plekje hebben met veel ruimte en groen om ons heen.
Een allegaartje van kampeerders,  van piepjong tot stokoud en alles daar tussenin. 
Een hoodie met lange zwarte baard en een husky, drie stellen met één camper en één auto, Friezen met een caravan met Frysk vlagje (waar heb ik dit eerder gezien? ;-)), veel Fransen met luxe campers en een scooter, Engelsen met UK bij hun kentekenplaat als vervanging van GB? 
Zowat alle Europese landen zijn hier verenigd op deze boerderijcamping met 85 zeer ruime plaatsen en heerlijk rustig!
 
De afgelopen week zijn zoon Ronald met vriendin Annelies en dochter Noa bij ons. Heel gezellig en zij kunnen mooi proefdraaien in ons gastenverblijf.  Het gaat gelukkig allemaal prima en ze hebben het erg naar de zin. Er komt wel naar voren dat het door mij opgeknapte antieke bed niet geschikt is voor mijn lange zoons en we zullen het één en ander moeten verschuiven. 
 
Samen met hen doen we de Velorail, vijf-persoons elektrische fietsen op rails over de Viaduc de Fades, hoog boven het meer met dezelfde naam. Een snelle heen-roetsj naar het eindpunt en iets zwaardere tocht terug brengt ons een prachtige 15 kilometer heen en terug over de rails en door tunnels en is beslist voor herhaling vatbaar!
Ik wil wel vast iedereen waarschuwen dat Jappie en ik altijd de heenweg zullen "trappen"... ;-)
 
Onderweg daar naartoe komen we langs de Boeddhistische tempel Dhagpo Kundreul Ling, vlakbij Biollet, waar we naar binnen mogen om de sfeer te proeven. Een overweldigende kleurenpracht verwelkomt ons en talloze kleine boeddha-beeldjes omringen een enorm grote Boeddha die de tempel bewaakt, zo lijkt het. We zijn onder de indruk van de grootte van de tempel en ook hier zullen we vaker naartoe gaan, want we hebben het park, het bamboebos en de vijver nog niet bekeken.
Vanaf het voorterrein heb je op deze hoogte een prachtig uitzicht op de bergen en de Puys. 
 
Samen met Ronald, Annelies en Noa maken we een begin met het verhuizen van ons haardhout wat nog bij de buren staat.
Dat buurhuis is verkocht en het hout wat van ons is moet daar weg. We hebben zo'n dertig kub hout gekocht van wat voorheen de buurman was, maar het huis is verkocht en het hout moet daar weg. We hebben ruimte in onze hangar, maar of dat voldoende is?? We zullen het zien, de eerste stapel hout is een feit!
 
Deze week staat ook in het teken van ons herstel naar meer en beter functioneren.  Jappie gaat redelijk goed en kan na zijn liesbreuk-operatie weer bijna los en ik kan na een bezoek aan huisarts en aansluitend apotheek ook weer wat beter en makkelijker in beweging.  Een bezoekje aan de kinesthésitherapeute is ook een stap in de goede richting. 
 
Onze zitkamer wordt door Annelies en mij aangepakt en we kunnen na interventie van Ronald ook tv kijken! Een kabeltje hier, een instellinkje daar, en het werkt! Een kabeltje van 2 euro van de Action brengt ons een verlenging van wat we al konden met onze laptop!
Dit is genieten, de subwoover en de soundbar brengen het geluid en onze franse mobiele telefoon biedt voldoende gigabyte voor de op haar hotspot draaiende tv.
Lekkerrr....B&B vol liefde kijken met Annelies en Ronald, met op tafel hapjes en drankjes! 
 

We besluiten een weekje vakantie te nemen en reserveren voor de komende week twee campings, wat iets is dat wij nooit doen; we gaan eigenlijk altijd op de bonnefooi. 

Zwarte zaterdag is de dag dat wij vertrekken, maar we merken er helemaal niks van. Bijna 200 km brengen ons via een prachtige route binnendoor naar Rocamadour waar we een Camping à la Ferme hebben gereserveerd. Reserveren doen we normaliter nooit, maar het is hoogseizoen en we willen niet moeten zoeken om een plekje. We zijn camperaars en we verblijven  vaak op camperplaatsen, maar nu we echt een weekje vakantie willen hebben, kiezen we voor campings, met stroom, met uitzicht en wc en douches beschikbaar. Twee sterren is voor ons voldoende en het blijkt dat er in augustus nog genoeg keus is!

Aangekomen bij de camping staan er meerdere kampeerders te wachten, waaronder een heel grote camper en een volgepropt autootje met een jong stel. 
Een man komt vragen of we gereserveerd hebben, wat dus zo is..... en dan mogen we dóór....hij zwaait ons rechtstreeks door naar de receptie, de rij wachtende kampeerders voorbij,  waar we onze komst bevestigen en ons brood bestellen voor morgen en dan rijden we naar onze plek en we zetten stoeltjes en tafeltje buiten, maken een kop koffie en settelen ons. Vakántie!!!
 
De grote camper met het UK-kenteken komt langs als wij al lang en breed aan een wijntje zitten onder onze luifel.... Hij mag blij zijn nog een vrije plek te hebben bemachtigd! 
De camping is heel ruim opgezet en jonge mensen met een twee-persoonstentje staan tussen de campers, en dát is wat ik zo leuk vind! Geen grenzen, gewoon alles en iedereen door elkaar! Het jonge stel zit - als ze niet in het tentje liggen - gewoon op grond, koken op een primusje en doen alles met één pannetje.
Ik krijg spontaan warme herinneringen aan mijn vroegere vakanties op de motor, geen stoeltje mee, witte bonen in tomatensaus met blik en al op de primus en alles wat niet goed lukt gewoon met een dot mosterd bedekken.... heerlijk!
 

We gaan naar Rocamadour....!!! 

Een middeleeuwse stad die gebouwd is tegen de rotsen. Het is niet zo warm, half bewolkt en perfect voor een dergelijk bezoek. We bekijken de abdij, het kasteel en slenteren door de winkelstraat tussen de oude middeleeuwse huizen. We kopen nieuwe koffiebekertjes met "Rocamadour" er op, reuze toeristisch en nemen lui de liften die hier aangelegd zijn voor mensen zoals wij. 

We bewonderen het uitzicht vanaf een plateau aan de andere kant van de berg en genieten. 

Na een paar boodschappen fietsen we terug naar de camping. We zitten buiten en in de zon is het heerlijk maar zodra er wolken voor schuiven moet het vest weer aan.... een kwestie van vest aan, vest uit, vest aan, vest uit.....etc...

 

Nu zijn we maandag en het zonnetje schijnt! Het is heerlijk weer en vandaag ga ik mijn blog afmaken en verder houden we vakantie!

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Walstra Meintje
11 maanden geleden

Fijne vakantie maar kalm aan.
Groetjes

Ingrid
11 maanden geleden

Mooi geschreven weer. Kijk altijd uit naar je blog. Een fijne vakantie en tot gauw!

Maak jouw eigen website met JouwWeb