Week-Weken-Wekelijks

Gepubliceerd op 20 maart 2023 om 09:05

Na weken van leven in gîtes, de camper, een deel van de woning waar we het leefbaar hebben gemaakt, komt er nu tijd van opbouwen.

Weken zijn we al bezig met de voorbereidingen, uittekenen en uitmeten waar wát komt en hoe. Weken lopen we al met kloofjes in de handen van het schoonmaakwerk, waarbij de rubberen handschoenen niet voldoende bescherming bieden, of zelfs stuk gaan. De handcrème biedt wat verzachting en de tubes moeten bijna tweewekelijks worden vervangen.

Werkelijk wekenlang zoeken we dingen die we daarnet nog in de handen hadden en ergens hebben neergelegd, zonder er bij na te denken... omdat iemand iets vroeg of om een ander te helpen zoeken...

Ook al weken zoek ik mijn fietsjassen, waar ik er twee van heb, maar wáár?? Ik heb ze nog steeds niet gevonden en nu het minder koud wordt, wil ik niet in mijn dikke winterjas lopen of fietsen. Ik ben bang dat ze ergens in dozen beland zijn die natuurlijk hé-le-maal achterin en onderaan ergens in de kelders opgeslagen staan.

 

Wekelijks rijden we naar Clermont-Ferrand of naar Riom om hout, verf, behang uit te kiezen en om LPG te tanken in de camper. De LPG is nodig om de camper wat op temperatuur te houden. De warme periode van weken terug is allang geweest en we zitten nu al een tijdlang in een behoorlijk koude golf. We hebben dagelijks ons houtkacheltje aan om onszelf en het huis wat warm te houden. 

Deze week is het drie maanden geleden dat we ons huis hier in Montel de Gelat hebben gekocht en al die weken zijn we bijna dagelijks druk bezig in de woning. Daarnaast maken we natuurlijk tijd voor leuke dingen, want dáár was mijn vervroegd pensioen natuurlijk in eerste instantie om begonnen.... tijd voor leuke dingen! 

Schoonmaken hoort daar NIET bij! Opruimen evenmin! 

Verven en behangen daarentegen doe ik met plezier, maar ik merk dat mijn ouderwordend lijf daar toch wel eens wat tegen in verweer begint te komen. Trap op, trap af,  zo vaak dat Jappie en ik tijdens een pauze elkaar eens aankijken met in de hand een kop thee of koffie en tegen elkaar zeggen "Ik ben blij dat ik even zit hoor".....

 

Weken van behangen en verven staan nu voor de deur. J. de elektricien is na vier weken aan de ene kant van de woning bijna klaar, zodat wij daar verder kunnen met het werk en opbouwen. 

Deze week wordt ook de keuken afgeleverd en de week daarná geplaatst! De wand achter de bestelde keuken hebben we beplakt met kurk voor een isolerende werking. Jappie heeft een balkenplafond geplaatst en ik heb behang geplakt. J. heeft alle wandcontactdozen geplaatst en netjes afgewerkt! We zijn er kláár voor! Op de foto's zie je de keuken met kurkwand zoals het nu is en met de blauwe tegeltjes zoals het was! 

 

De komende weken zullen in het teken staan van behangen, plafonds sauzen, schoonmaken en inrichten van ons woongedeelte in de woning. Eindelijk kunnen we dozen uit de kelder halen en met spanning kijken wat er uit komt. Altijd weer een verrassing omdat het dozen zijn die meerdere keren zijn gebruikt de afgelopen jaren en ik heb op nieuwe lege stukken plakband geschreven wat er zo ongeveer in de dozen zit, maar vaak hebben we er ook nog weer iets bij ingepropt wat we elders nog tegenkwamen en wat er nog nét bij paste...

Oh...zo komen mijn jassen vast ook weer tevoorschijn vanuit een doos met pannen of zo...

 

Afgelopen week hebben we besloten dat we niet langer wachten met het vervangen van de oude sceptic tank. Deze is niet op norm en de boetes voor het niet op norm hebben van je sceptic tank worden steeds hoger en we vinden het zonde van het geld om jaarlijks vijfhonderd euro boete te betalen. Je kunt het maar beter in een nieuwe tank investeren. 

De eerste stappen zijn gezet en deze beslissing geeft wat reden en ruimte voor uitstel van aanleg van de tuin. Het zou zonde zijn als zwaar geschut en vrachtwagens onze tuin weer omver ploegen als je daar net rozen, een pruimenboom en clematis zou hebben geplant. We mogen daar nu rustig en zonder schaamte mee wachten!

Alles op zijn tijd!

 

Nu is het tijd voor mijn wekelijks blog!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb