Lente 2023

Gepubliceerd op 26 maart 2023 om 20:26

De lente begint hier met nachtvorst, een betoverende, wit bevroren zonsopkomst vleit zich over het landschap, zachtroze-oranje gekleurd met daaronder witte weilanden omringd en onderbroken door flarden mistige bomen en heggen. 

Het belooft een mooie dag te worden, wat ons prima uitkomt, want er wordt vandaag een begin gemaakt met het opknappen van de tuin, of in ieder geval dát deel buiten, wat door ons bedacht is om in de toekomst tuin te wórden!

Een kennis komt met zijn machines helpen om de oprit vlak te maken. De oprit, met ingang naar de overkapping waar de camper in het vervolg mag slapen, is de afgelopen jaren niet - of mondjesmaat - gemaaid, waardoor dikke pollen gras het lopen bemoeilijken en her en der komen mollenbulten de graspollen afwisselen, wat zorgt voor zwikgevaar. Je moet goed uitkijken waar je loopt met dit

mini-berglandschap in ons stukje grond. 

Een vrachtwagen brengt een lading gravier, een soort van gravel met lava en stukjes steen, die na inrijden zo hard wordt als beton en wat ideaal is om de oprit te versterken. De bult wordt door Jappie en Hans gevlakt met hand en machine en over het - eerder deze dag gelegd - antiworteldoek geschoven. 

Met de Renault rijdt Jappie heen en weer over de oprit om het gravier in te rijden. Weer een keer wat anders!

 

Mezenbollen hangen voor ons raam aan de stangen waar de luiken tussen zitten, nou....zo lang het duurt, want koolmeesjes en pimpelmeesjes eten ervan alsof het een lust is! De vogeltjes vormen een constante beweging, vlak voor ons raam, in het verlengde van onze eettafel en ze smullen ervan alsof hun leven er vanaf hangt! Als de bollen op zijn, trekken ze aan het touwtje, zodat het touwtje met de lege zakjes op de grond valt en vervolgens tikken ze met hun snaveltje op het raam!! HALLOOO, ETENSTIJD!!!

Brutale vlerkjes zijn het, maar ze brengen ons ook veel amusante momenten, daar zo vlak voor het raam.

 

Werkkleding voor buiten en werkkleding voor binnen. Nette kleding zit nog in koffers en tassen, en wellicht in dozen, waar het om breekbare spullen heen gewikkeld zit. De werkkleding hangt bijna dagelijks aan de lijn te drogen, na de zoveelste wasbeurt van de week. 

Soms denk ik weleens van wie die wás allemaal wel niet is... Kan ik me ergens nog herinneren dat ik in mijn iets jongere leven van een gezin met drie kinderen de kleding, verschoning en douchebeurten schoon moest wassen..., komt me daar die herinnering toch wel bijna dagelijks binnensluipen...

In ieder geval, het wappert lekker, en morgen kan het weer áán!

Wel moet ik altijd opletten of er geen regen-, natte sneeuw- of donderbuien langskomen, want  zulk weer kan plotseling opsteken en als mijn - inmiddels gedroogde - wasje dan nog buiten hangt, moet ik rennen, de mollenbulten en graspollen ontwijkend. 

 

Het is maart en lente, dus bijna groei en bloei tijd. We hebben een kas te plaatsen! Een simpel - do it yourself- geval van plastic en aluminium buizen. J., onze elektricien vraagt hoelang we verwachten daar plezier van te hebben.... nouuu, uhhh... een jaar of drie toch zeker! Hij knikt bevestigend...langer dan drie jaar zal zo'n ding vast niet staan, hij is tevreden dat we daar geen hoopvollere verwachtingen van hebben. Hij streelt echter goedkeurend over de buizen, zegt een paar keer 'good good" en vraagt waar we de kas gekocht hebben. 

Een dag later staat de kas en we zijn bezig met de afwerking als J. ook het plastic komt bevoelen en goedkeuren. Hij is verrukt van de opengaande luikjes, die stuk voor stuk opengezet kunnen worden en met klittenband vastgezet worden. De kas is goedgekeurd!

 

Het mag dan lente zijn... de winter is sterk en duwt de lente even terug. Terwijl ik dit blog schrijf, dwarrelen de natte sneeuwvlokken voor de ramen langs, terwijl mijn laatste wasje nog aan de lijn hangt... 

Dit weer nodigt niet uit om buiten aan de slag te gaan maar binnen is ook werk genoeg te doen. We gaan binnenkort verhuizen naar onze kant van de woning, J. is daar bijna klaar en we kunnen de slaapkamer en de werkkamer gaan inrichten. De keuken zal maandag geïnstalleerd worden en de kamer zullen we volgende week mee beginnen te behangen. 

Jappie en ik hebben afgesproken dat we volgende week ook gaan beginnen met het verwerken van de verhuisdozen. 

Ik hoop dat dan eindelijk mijn fietsjassen tevoorschijn komen (of in ieder geval één daarvan), waar ik nog steeds naar zoek....

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Meintje Walstra
een jaar geleden

Fijn om te lezen dat jullie werken word beloond dat jullie vertrekken in kunnen richten. Wat zal dat straks lekker zijn dat je heerlijk in je eigen bed en kamer kunt slapen. Dat je 'savonds lekker op de bank voor de tv kunt zitten na een dag van hard werken. Lekker voor de zomer alles klaar dan kunnen jullie er weer lekker opuit met de camper. Maar wie weet komen er dan Kids langs die bin jullie vakantie komen vieren. Hebben jullie een graat erf waar evt tenten kunnen staan. Heeft ook wel weer iets het kan heel gezellig zijn. Succes nog verder met het klussen en tot de volgende keer maar weer. Groetjes uit Tijnje.