En dan is het al februari!!

Gepubliceerd op 5 februari 2023 om 18:32

Had ik de illusie al niet gehad dat ik na de start van mijn pré-pensioen rustig aan zou kunnen doen...nou ik kan zeggen dat ik dat goed had! De tijd gaat nog sneller als toen ik nog werkte, "betaald" werkte, bedoel ik uiteraard, want wat hebben we het druk!! 

Als we al gedacht hadden dat we de tijd hebben en niet al het werk binnen bepaalde en gestelde grenzen af zouden moeten hebben, doet ons leefpatroon het tegenovergestelde lijken. 

Niet dat wij ´s morgens om half zeven door een wekker geroepen worden om op te staan hoor, wij wachten het ochtendlicht af en denken dan eens aan opstaan. We hebben niks te klagen, maar tijd voor koffie is er nauwelijks en ik moet ook eerlijk zeggen dat onze koffie smaakt naar alles behalve koffie en de beslissing om het bij één bakje te houden ligt dan ook niet puur aan tijd-te-kort.

Deze week was een week van allerhande klussen. Die kwamen gewoon achter elkaar voorbij. Ben je bezig met het ene, komt het volgende al aankloppen. En zoeken - ZOEKEN - want wáár hebben we nou dat éne stuk gereedschap gelaten wat we NU nodig hebben? Hoeveel tijd we besteden aan ZOEKEN naar wat voor dingen dan ook, nou dat is echt onvoorstelbaar! 

Voordat je dat benodigde gereedschap hebt gevonden, zie je dat de wasmachine klaar is en doe je de was in de droger. Bij de droger staat een afvalemmer, die ook meteen maar legen... Waar was je ook alweer mee bezig?? 

De afvalzak klaarzetten om naar de container te brengen. Dan kom je door de kelder, waar je plotseling het tafeltje ziet staan waar je gisteren álles voor hebt afgezocht...

Dan eerst dat tafeltje maar even dáár naartoe zetten, waar het gisteren al gestaan moest hebben.... Als je dan in de slaapkamer komt, met het tafeltje, ligt daar nog de oude lamp van de vorige bewoners, die je wilt opknappen. Die kan mee naar beneden en terwijl je een emmer zoekt om de lamp in schoon te maken, valt je oog op de afwas, die er ook al sinds die ochtend staat! Die toch eerst maar even doen?

Waar was je ook alweer mee bezig??

Eind van de week is dan toch de slaapkamer gebruiksklaar. Ik heb het oude bed en de lamp die door de vorige bewoners zijn achtergelaten opgeknapt en gebruikt om de slaapkamer in te richten. Het plafond is drie keer gesaust, de aangrenzende badkamer heb ik schoongemaakt en tijdelijk ingericht en we hebben gordijnen opgehangen. 

En het stuk gereedschap is gevonden! Gewoon op tafel waar we even hebben zitten koffiedrinken...

De elektricien kwam voorbij om te zeggen dat hij in februari bij ons aan de klus gaat. Nou is dat een breed begrip, want wanneer precíes dan? Het wiebelen met zijn handen geeft aan dat dat niet zeker is en ongeveer een week kan duren, maar ook twee of drie. 

Als hij komt, zullen wij de woning moeten verlaten, er is dan geen stroom en dus geen warm water en licht. Wat een gelukje toch dat we de camper hebben! 

We hebben de sleutel van de gîte ingeleverd, dus een plekje om je te douchen hebben we niet meer achter de hand. Niet meer douchen is geen optie, dus er zal ongetwijfeld een oplossing komen. 

Dan is het vrijdag en staan er meerdere afspraken gepland! We gaan eten met een groep gelijkgestemde, in Frankrijk wonende (allemaal in de buurt) Nederlanders. Deze groep gaat eens per maand met elkaar lunchen en we hebben ons aangesloten. Ook handig om wat meer wegwijs te raken in dit doolhof wat de Franse bureaucratische wetgeving is. 

De vrijdag is ook de dag dat we onze Renault Kangoo kunnen ophalen. Dan is het eindelijk afgelopen met álles met de camper doen. Fietsen is het te koud voor geweest en de wegen te glad. Met de camper boodschappen doen, met de camper heen en weer naar de gîte, naar de bouwmarkt - een voordeel voor die keren dat je grotere bouwspullen haalt! Maar oh, wat een gedoe als er alleen heel kleine parkeerplaatsen voorhanden zijn. 

Op zaterdag hebben we - op verzoek van broer Sytze - gekeken bij een camping om te checken of dit een geschikte plek kan zijn voor de MegaRun 2023 (www.megarun.nl). Wat is het dan mooi als je daar even kunt gaan kijken en foto's of filmpjes maken. Het geeft een beetje beter beeld dan alleen Google Maps. 

Zondag, een zondag zonder mooi weer! Geen wandeldagje!

Tijd voor het wassen van dekbedden in de grote wasmachines bij de supermarkt. Wat is dat toch handig, die grote machines. Dat vinden meer mensen, de machines zijn allemaal aan het draaien.  

Ook tijd voor het verwerken van de deze week gemaakte foto's en het schrijven van het blog. Bij het maken van de foto van de auto kijk ik op de achtergrond onze "hangar" in. Hangar noemen ze hier dit bouwwerk; een overkapping met zolder en daarachter ruimte voor al je rommel. Ik zie wat rommel staan en ik besluit ook hier eens wat uitgebreider te gaan sneupen als het weer iets beter is, ik ben toch wel nieuwsgierig naar die groene oude ton die er staat en ik zie ook een oud tractorzadel...kunnen we daar nog iets mee?

En nu zit ik in de camper te schrijven. Muziekje erbij via de app die we tijdens onze reis door Amerika op de telefoon hebben gezet en waar we vaker van genieten, die heerlijke bluegrass-, rock- en countrymusic. Ook eens luisteren? https://mightymo.com.

Drankje en hapje erbij, santé!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Meintje Walstea
een jaar geleden

Heerlijk om zo lekker te leven. Niets moet alles mag dat is toch genieten. Het zal wel fijn zijn als alles straks klaar is dan is het pas echt genieten. Succes met alles daar wacht in spanning jullie volgende verhalen af. Groetjes van hier.

Maak jouw eigen website met JouwWeb