Even op adem komen!

Gepubliceerd op 12 december 2022 om 17:49

Even vakantie!

In een heerlijk verwarmde kamer in onze gîte in Le Montot, een klein halfuurtje van onze nieuwe stek, zit ik deze keer mijn blog te maken. De komende weken zitten we hier warm, schoon en droog en voorzien van alle noodzakelijke huishoudelijke luxe. 

Morgen gaan we onze handtekening zetten onder het koopcontract  van onze woning in Montel-de-Gelat in Les Combrailles (Auvergne). Daarna gaan we ons verder oriënteren op alles wat we nodig zullen hebben. 

Voordat het zover komt, genieten we nog een beetje van onze vakantie, nadat we onze woning in Nij Beets vaarwel hebben gezegd en ik afscheid van mijn baan heb genomen. 

Een wit besneeuwd heuvellandschap van Zuid-Limburg gaf een nostalgisch tintje aan de kersttijd, zeker heel idyllisch en met een beetje een melancholisch gevoel zijn we na drie dagen Nederland uitgereden over de met zout bestrooide wegen.  

De Maas volgend komen we via Givet Frankrijk binnen waar we ons een nachtje installeren op de camperplaats in Vireux-Molhain, waar we in ieder geval stroom hebben. Na ons komt er nóg een camper het terrein oprijden, verder is er niemand op deze rustige plek aan de Maas. Boodschappen en een wasje draaien bij de Intermarché op loopafstand, wat handig is dat! Hier is het weer groen, wél rond het vriespunt, dus koud, maar de meeste sneeuw is weer weg hier. Hiervoor in de plaats is de mist gekomen! Je kunt redelijk doorrijden, maar het is erg kil en mistig. 

Pontigny in de Bourgogne is onze volgende plek, ook hier weer een mooi aangelegde camperplaats in het centrum van het stadje, tegenover een abdij uit de 12e eeuw, verborgen door een kille en vette laag mist. 

Ondanks het mistige weer willen we deze abdij bezoeken de volgende dag, want een stukje cultuur en geschiedenis hoort er toch ook een beetje bij als je onderweg bent! Voor ons in ieder geval wél. Er hoort nog een park bij, wat helaas is gesloten momenteel, maar niet getreurd, we komen er vast wel eens weer langs. (https://www.abbayedepontigny.com/9-siècles-d-histoire/)

De mist geeft het geheel een mystieke sfeer en het is er niet minder mooi om, in ieder geval is het wél behoorlijk fotogeniek! 

Twee dagen later rijden we een camping op, die speciaal voor ons even "open" gaat. We zijn hier eerder geweest en we kunnen hier stroom gebruiken en het vriest nog nét niet te hard, zodat we nog gebruik kunnen maken van een toilet ook! Als we twee dagen later vertrekken, moet alles wel worden afgesloten op de camping want de temperatuur zakt naar minus 10 graden en de boel wil je uiteraard niet bevroren hebben. Het is voor ons dan ook tijd om de gîte te betrekken. We hebben het weer heel erg fijn gehad bij Frank en Miranda! Beiden: nogmaals dankdank!!

En nu zitten we in de gîte en het eind van de vakantie komt in zicht! We hebben een paar dagen genikst, nou ja, we hebben wel gewandeld en nog meer gewandeld, want het weer was práchtig, wel KOUD, maar zonnig en bladstil. Om heerlijk van te genieten! 

Eigenlijk waren we uitgenodigd door de zoon van de eigenaar van de gîte om biefstuk met wijn te komen eten en drinken om negen uur zondagochtend en eerlijk gezegd keek ik daar wel tegenop want op dát tijdstip aan het rundvlees (wat ik nooit eet) en aan de wijn...??? Maar nee zeggen tegen zo'n uitnodiging is "Not Done", dus hebben we de uitnodiging maar geaccepteerd! Wij hebben ons netjes gemeld zo rond die tijd, maar monsieur was er niet! De auto was weg en alles gesloten!! Hadden wij het wel goed begrepen?? Hij moest wél om half twee naar de Marche de Noël met zijn koets en paard, waar wij ook weer voor uitgenodigd waren, en wat ons best erg leuk leek! 

We zijn maar gaan ontbijten en wandelen en later die ochtend kwam hij aan met een zak vlees en duizend excuses, want we hadden om negen uur afgesproken en het was dus niet gelukt... Of wij dat nou heel erg vonden??? Hmmm... 

Morgen dus de overdracht en daarna zullen ook twee van de kinderen komen met een verhuiswagen met meubels. Eén van de boxen waar we alles in hebben opgeslagen, is alweer leeg!!

Woensdag worden water en elektra aangesloten en gaan we ook beginnen met schoonmaken want na enkele jaren leegstand zal er zeker stevig aangepakt moeten worden.... 

Reactie plaatsen

Reacties

Maria Dijkstra
een jaar geleden

Heerlijk zo nu en d aan een update
Succes met alles.

Sandra
een jaar geleden

Ik geniet ontzettend van je blog Tilja! Dat er nog maar vele mogen volgen!

Giny Feenstra
een jaar geleden

hey Tilja en Jappie,
Leuk van jullie te lezen. Ik zat al te wachten op de eerste ervaringen. Ik blijf jullie volgen, en ben erg benieuwd.
Groetjes van Giny

Meintje Walstra
een jaar geleden

Wat leuk om jullie zo te volgen. Ik wens jullie veel succes met het schoonmaken en inrichten van jullie huis ik begrijp dat jullie niet hoeven te verbouwen of heb ik het mis. Succes met alles en maak er wat leuks van zodat het voor jullie ook een fijne rustige kerst wordt. Fijne Kerstdagen en een heel voorspoedig en gelukkig nieuw jaar alvast. Groetjes van hier.