Op weg naar het zuiden!

Gepubliceerd op 4 december 2022 om 19:59

"Multi colors" speelt op radio 100% NL terwijl ik mijn foto's van de afgelopen dagen aan het bewerken ben. De foto's van vandaag zijn inderdaad nogal multi colors; wij zijn vandaag namelijk naar de kerstmarkt in Aken geweest.  We hebben voor een paar dagen een plekje op camping Welkom in Slenaken (https://www.campingwelkom.nl) en van daaruit ben je natuurlijk in no-time in Aken. We parkeren de camper op de park + ride en nemen de bus naar de binnenstad. Goed geregeld en goedkoop! Het is al een aantal jaren geleden dat wij ons zonder gedoe, zonder testen, zonder mondkapje en zonder paspoortcontrole over een kerstmarkt kunnen bewegen. 

Het is genieten van muziek, kleur, geur en smaak! En koud dat het is!!! Muts, sjaal en handschoenen heb je vandaag wel nodig om wat warm te blijven! We doen heel traditioneel een currywurst mit pommes en natuurlijk een glühwein in een jaarbeker, die we deze keer weer eens meenemen. Het is een super vriendelijk modelletje in rood en wit en precies het maatje voor thee! Wat komt dat goed uit, nu onze theebekers behoorlijk ingekort zijn, de laatste weken. Wij zullen de komende tijd thee drinken met de groetjes uit Aachen! En waarschijnlijk zal er ook best eens een glühweinchen in bereid worden....

Nu zitten we dus in de kerstsfeercamper en overpeinzen we de laatste dagen. Enerverende dagen, behoorlijk enerverend zelfs, kan ik wel zeggen! 

 

Op dertig november leveren we, na een intensieve poetsbeurt onze Captur in. We nemen deze knalrode kar niet mee naar Frankrijk, er zal ongetwijfeld een Franse voiture komen. Dan kunnen jullie allemaal lekker schelden op ons. We zijn natuurlijk helemaal van plan om de Franse rijstijl aan te nemen! Lekker makkelijk toch :-

Dezelfde dag nemen we nog even afscheid van wat familie en onze kamerplanten die bij dezelfde familie achterblijven! Ik heb hen op het hart gedrukt dat, mochten ze het niet overleven, dan ga ik dat hen vergeven! 

Een bezoekje aan de begraafplaats waar mijn onlangs overleden mam is begraven is een volgend stapje. Er staat sinds vorige week een steen op het graf van mijn ouders. Natuurlijk moeten we daar even langs om dag te zeggen!

We doen ook nog een laatste keer een menuutje kibbeling bij Hollanders Nieuwe in Leeuwarden...een zaak waar ik mezelf, toen ik nog in Leeuwarden woonde elke vrijdag op een menuutje trakteerde! Wat een nostalgie..!


Om 14 uur op 2 december stappen we in onze camper voor de reis naar het zuiden. Na een heel drukke week met elke dag wel een paar keer "dingen voor het laatst doen" hebben we afscheid genomen van ons leven in Friesland. Afscheid van onze woning en mijn werk en alle collega's. Jappie zijn pensioen gaat deze maand in en mijn pensioen volgt volgende maand.

Op één december heb ik genoten van een afscheidsmoment met collega's die het aandurfden om een geweldig zelfgeschreven lied ten gehore te brengen. Prachtig en enorm bedankt lieve collega's!! Het valse gezang van sommigen van jullie is je vergeven hoor! En mijn teammanager super-bedankt voor de leuke afscheidsspeech! 
Het bedrag wat de afgelopen weken gespaard is voor de Fûgelhelling ( https://defugelhelling.nl ) in mijn vogelspaarpot hebben we overgemaakt naar dit goede doel. Er is maar liefst 245 euro ingebracht. Een heel mooi bedrag!! TOP en nogmaals dankjewel toppers!!
Na heel veel zwaaien, knuffels, kusjes en handen-schudden nemen we ook tijdelijk afscheid van familie en vrienden. 
Hen zien we over niet al te lange tijd weer terug en ook een aantal collega's zullen vast langskomen op onze nieuwe stek in Les Combrailles.
 
En toen was het zover; de overdracht van onze woning aan de volgende eigenaren. Na een fotorondje, een laatste inspectierondje en een kort bezoekje aan de notaris is het voor ons afgesloten! Veel tijd om daarover na te denken hebben we niet! De huurauto moet terug, de opbrengst voor de Fûgelhellling moet gestort en daarna ploffen we op onze zetels, luisterend naar de top 2000 in de camper waar de kachel op vol staat om de buitentemperatuur van 2 graden te trotseren.
 
We rijden rustig aan richting zuiden met hier en daar een tussenstop. De eerste stop hebben we gepland in Zuid Limburg met een bezoek aan de kerstmarkt in Aken. 
 
Zo bedacht en zo gedaan dus...

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb