Fryslân by campingcar

Gepubliceerd op 18 december 2023 om 10:16

Het is alweer een week geleden dat we begonnen zijn aan ons familiebezoek in Fryslân. 

We verblijven in onze camper en toeren zo wat door de provincie waarbij we - zoals verwacht - niet overal op camperplaatsen of campings terecht kunnen omdat ze in de winter gesloten zijn. 

We kunnen gelukkig op voldoende camperplaatsen met verharde ondergrond wél terecht. We staan een aantal nachten op de daarvoor bestemde plaats in Gorredijk, we vinden een mooie levendige plek in Harlingen aan de haven en we staan bij een particulier op zijn mooi aangelegde camperplaats bij Wijnjewoude. 

 

Zó leuk om iedereen weer even te zien en bij te praten. We bellen niet heel veel vanuit Frankrijk, hebben we daar iets te delen dan doen we dat via het blog, of willen we weten hoe het gaat, dan wordt er vaak geappt. Soms bellen we wél, of gaan we beeldbellen zodat je elkaar ook even kan zien! Zo blijven we op de hoogte van het wel en wee van onze familie en vrienden. 

Zo nu en dan rijden we dan naar Nederland, wat de wereld nou ook weer uit is!

 

We rijden deze week zo veel mogelijk binnendoor en vermijden snelwegen. Op deze manier kom je door leuke Fryske dorpjes, over kleine weggetjes en brugjes, waar de camper maar nét over kan. Met dit weer is een route door deze dorpjes vaak veel leuker dan met de ruitenwissers op vol aan tussen de vrachtwagens rijden! 

Kerstverlichting is al aan in de meeste dorpjes waar we doorheen rijden, wat de sfeer verhoogt! Het ziet er gezellig en uitnodigend uit. 

Het weer is niet best! Donker, zwaar bewolkt, het regent vaak en soms is het nogal mistig. Een enkele keer laat het zonnetje zich zien en gaan we naar buiten, maar die dagen zijn op een paar vingers te tellen. 

 

We bezoeken de afgelopen week kinderen, broers, zussen en vrienden, genieten hier en daar van een warme maaltijd, wat betekent dat ik niet zelf hoef te koken in de camper! Lekker en makkelijk!

De tandarts staat voor ons beiden op de agenda en ik heb me voorbereid op het vullen van een gaatje, wat er niet blijkt te zijn! Een meevaller dus, dat geboor en gedoe in mijn mond vind ik maar niks, ook al doet het niet zeer (soms kietelt het zelfs, maar wat is erger...?), ik ben altijd blij dat ik weer kan opstaan uit die hernia-onvriendelijke stoel!

 

Een bezoekje aan mijn oude werkplek, even bijkletsen met vroegere collega's, voor zover ze aanwezig zijn. Verder komen we deze keer niet toe aan aparte afspraakjes, dus collega, mocht je ons hebben uitgenodigd; we komen een volgende keer graag weer even langs, maar deze weken is de agenda proppievol! Sorryyyy!

 

Het raam van de camperdeur is weer gemaakt en het gaat weer open en dicht met één druk op de knop! De camper heeft een vochtmeting gehad en we krijgen nieuwe strips om lekkage vóór te zijn. Nu alles weer gecheckt, gerepareerd en zelfs gepoetst is, kan ons knausje er weer tegenaan!

Jappie heeft dus inderdaad de camper een poetsbeurt gegeven, wel heel noodzakelijk als je over kleine weggetjes rijdt, waar trekkers de klei uit landerijen in dikke vette lagen op het asfalt achterlaten. Doordat het zo geregend heeft, zijn de weggetjes vreselijk vies. 

Helaas is de voorspelling niet best. We moeten maar genieten van elk zonnestraaltje wat door het raam schijnt. 

 

Voor nu zitten we echt in de donkere dagen voor kerst, zoals altijd!

Gelukkig hebben we de top 4000, een minikerstboompje met lichtjes en kaarsjes op tafel als we ergens staan. In de radio weerspiegelt een kerstboomlichtje en vormt daar een rood sterretje, hoe toepasselijk!

 

Klein maar knus! Hoeft echt niet anders ;-)

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb