En dan is het alweer december!!

Gepubliceerd op 3 december 2023 om 21:18

Dag huis! Tot over een paar weken!

We stappen in onze camper nadat deze een beetje op acceptabele warmte is gebracht na een koud nachtje! De lucht is helderblauw na een prachtig oranjegekleurde zonsopkomst.

Een prima weertje, om lekker te reizen! Ja, we gaan richting noorden, we gaan naar Fryslân, we gaan op familiebezoek en hebben nog een paar "moet" dingetjes te doen! De camper moet  - naast wat reparaties hier en daar - wat onderhoud krijgen, net zoals wij zelf bij de tandarts en de kapper! Voor de rest gaan we lekker hier en daar "bijkletsen". 

Is dát toch eigenlijk niet de reden waarom we vorig jaar hebben besloten om ons pensioen zo te beleven?

Ja zeker! 

Exact een jaar geleden nemen we afscheid van werk, betaalde banen, zeggen we dag tegen buren en

"Tot gauw" tegen familie en vrienden. We omarmen het vrije leven, Jappie begint met zijn zogenaamde "oudedag", ontvangt zijn AOW en we verwelkomen beiden ons pensioen. 

Exact een jaar geleden stappen we in deze zelfde camper om ons leven in Frankrijk voort te zetten. 

Exact een jaar geleden begint er sneeuw te vallen als we op onze camping in Slenaken staan voor de eerste - diepe - ademhalingen na al die drukte! En natuurlijk alvast een beetje te wennen aan heuvels en bochtige weggetjes...

Een sfeertje hoor! Met mutsen, sjaals en wanten aan bezoeken we de kerstmarkt in Aken... 

Nu is het precies hetzelfde weer... Sneeuw, koud, winter! Eventjes dan, verwachten we...!

De afgelopen week komen beide timmermannen nog even langs om de nagekomen keuken-ramen te plaatsen. Hierna wervel ik door het huis om alles schoon en netjes te kunnen achterlaten voor onze afwezigheid gedurende enkele weekjes. 
Jappie maakt de kelderdeuren vorst-proof en plaatst de dubbele ramen er in, die we laatst in Lyon hebben opgehaald. Dat de kelders nu een stuk beter op temperatuur zijn, kun je zien aan de thermometer die niet onder tien graden daalt na een paar nachten dik onder nul! 
De elektricien komt de laatste werkzaamheden in ons huis afmaken gedurende onze afwezigheid. Weer een veilig gevoel, hij checkt alles wel zo'n beetje als wij er niet zijn! 

 

We hebben een prachtige rit door ons Franse land! Door dorpjes, langs molens, kasteeltjes, over bruggen over rivieren, opvallende kerkjes en dat alles onder prachtige wolkenluchten, donker of knalblauw, alles komt voorbij vandaag en elke kleur heeft zijn charme! We genieten! 

Er ligt sneeuw tot op bepaalde hoogte. Waar we nu zijn is alles groen, er hangen zelfs nog best veel blaadjes aan de bomen en het is gewoon weer heel anders als bij ons thuis! Hier is de herfst nog heel aanwezig, terwijl bij ons de winter toch echt al is ingetreden!

 
Nu zit ik te typen op de camperplaats in Pontigny. Na een prachtige rit via - hoofdzakelijk - binnendoor-wegen komen we hier vanmiddag rond kwart voor vijf aan, nét voor donker! We lopen nog even door het dorp, net zoals vorig jaar rond deze tijd! 

De abdij is nog open, maar de donkere ramen lokken niet zo aan. We houden het bij de entreelaan, prachtig verlicht met ouderwetse lantaarns en erg sfeervol. Dát vinden meer mensen; er lopen veel mensen met hun hond en we wensen elkaar stuk voor stuk bonsoir!

We zijn de enigen op deze camperplaats. Via een slagboom kom je - na betaling uiteraard - naar binnen en kun je elektriciteit naar wens inkopen.
Camperen in de winter! Veel mensen zetten hun camper in de winteropslag! Is dat nodig??
Op sky-radio klinkt kerstmuziek, de rood-witgekleurde rendiertjes hangen verlicht in onze camper, een plastic kerstboompje kleurt van rood naar geel naar groen naar blauw...We steken kaarsjes aan en het elektrische kacheltje staat aan, zodat het hier behaaglijk aanvoelt.... Er staat op tafel een wit en een rood wijntje en er staat water op voor een soepje..   erg allemaal hè? 
Beste mensen, tot gauw!

Reactie plaatsen

Reacties

John
7 maanden geleden

Mocht je zin hebben op de terugreis een tussenstop in Eindhoven ben je welkom...

Maak jouw eigen website met JouwWeb