Dan is het al oktober!!

Gepubliceerd op 1 oktober 2023 om 22:10

Zondag 1 oktober,  28 graden om zes uur s avonds en we zitten in de tuin te genieten van het prachtige weer. Twee weken vakantie sluiten we af met een zomers temperatuurtje in oktober! 

Drie wasmachines vol vakantiewas hebben buiten in het zonnetje gehangen en alles is weer schoon!

Gisteren zijn we thuisgekomen van onze honeymoon; twee weken lang met onze camper op stap door het prachtige zuiden van het land waar wij nu wonen.

Na een week aan de Côte d' Azur rijden we, na een paar dagen verblijf in de buurt van de Canyon du Verdon, over binnenwegen naar Bédoin, een leuk stadje aan de voet van de Mont- Ventoux.

We treffen het; het is markt....en wát voor één! We slenteren van kraampje naar kraampje, kopen wat olijven, een stukje Fromage de chèvre, een stukje nieuw geplastificeerd tafelkleed voor ons tafeltje.

Het oude kleed is versleten en aan vervanging toe. Een nieuw stukje kleed met een zuidelijk paars tintje kan het voor ons wel weer even doen! En - wonder boven wonder - slaagt Jappie eindelijk voor niet één, maar zelfs twéé korte broeken met zakken aan de zijkant (een MUST, volgens hem...). Een koopje; twee voor de prijs van één, die elders per stuk nog méér kosten!! Marktkoopman blij, Wij blij!!!

De Mont Ventoux rijden we - mét de fiets - over! Ja, écht!

Ongetwijfeld zullen jullie begrijpen dat die fietsen op de fietsendrager bevestigd waren en de klim was voor ons dan ook een makkie. 

Diep respect voor al die anderen, klein, groot, man of vrouw, grijsaards en zelfs hondjes in mandjes op de fiets die de zware helling omhoog trotseren!

Boven op de berg staan de parkeerplaatsen vol wat betekent dat we wat verder door moeten rijden.

Jappie gaat te voet terug, hij wil naar de top. Omdat ik daar al vaker ben geweest kies ik voor een wandeling de andere kant op, met mijn camera als metgezel, zoals voorheen! 

Door in te zoomen ontdek ik mijn man (! Jawel!) bovenop de top waar hij bezig is met het maken van selfies. Tsja ik ben er deze keer niet bij, dus moet ie zelf!!

We rollen via de andere kant van de Mont Ventoux vanzelf weer naar beneden, genieten van de geweldige uitzichten op de Alpen en - hoe simpel - eten een pannenkoek met ham, kaas en ei op een heerlijk terras in de zon! 

We dalen af naar de wijnstreek die zich uitstrekt rondom de Mont Ventoux en nestelen ons op de camping Municipal in Vinsobres, een bijzonder wijnstadje, bovenop een heuvel, waar we heerlijk kunnen wandelen tussen wijnvelden en olijfboomgaarden. Hier en daar zie je een boerderij met de kenmerkende oranje dakpannen. Ik spring aan de kant als ik een kleine slang zie kronkelen tussen mijn linker en rechter schoen.... hoe klein ook, je schrikt je toch een hoedje! Cypressen en ceders maken het plaatje af. Provençaalser kan het echt niet worden.

 

De druivenoogst is begonnen. Indrukwekkende druivenplukmachines schuiven rustig over de - in rechte lijnen geplante - druivenstokken, die volhangen met bewonderenswaardige trossen paarsgekleurde druiven.

Mensen met grote rieten manden op de rug plukken de druiventrossen die de machine heeft vergeten en op een enkel veld wordt zelfs álles met de hand geplukt.

Jappie weet inmiddels ook hoe dat moet. Kleinere trosjes in de buitenste struikjes zijn blijven hangen.... voor de toevallige passant? Hij plukt een zak vol en we eten ervan bij onze picknick tijdens een wandeling. Ze smaken heerlijk zoet!

 

Na een nachtje Le Puy en Velay zit het er op en gaan we richting huis!

 

Onder het genot van muziek van de jaren 60-70-80 band "the Cats" uit Volendam bewerk ik mijn foto's en schrijf ik het blog van deze week.

De Cats?? Ja, de Cats! Herinnert u zich deze nog??

Schreef ik laatst in mijn blog over deze band en de CD'S met CDrom en andere toebehoren, die iemand zeer langdurig en onbedoeld van mij "leent" ....  En nee, ik heb ze niet teruggekregen, maar ik werd door de getuigen bij onze trouwerij, broer Sytze en schoonzus Ria, enorm verblijd met drie oude elpees die ze ergens op de kop konden tikken! Top!! Dit is nog beter dan de CD's! 

 

Nu is de vakantie voorbij. We maken ons op voor de komst van de timmerlieden die vanaf morgen onze kozijnen en ramen zullen gaan vervangen. Ik zie enigszins op tegen opnieuw een lading stof en het afwerken van wéér zoveel renovaties... Opnieuw naar de bricomarché, opnieuw een emmer behangplaksel spatelen, verf roeren en wat al niet meer... Ben ik even blij dat de energie zojuist weer wat is opgeladen!!

 

Oh ja, Jappie heeft het tussendoor nog even over het vastzetten van de uitlaat van de camper, het vervangen van de remmerij, de bollen die deze week binnenkomen moeten de grond in, het kapotte  raam van de camper moet nog worden opgehaald en vervangen, de ziektekostenverzekering vraagt in het Frans om stukken, om de door ons voorgeschoten bedragen terug te ontvangen..... en wanneer doen we boodschappen en na het omdraaien van de kalender: er zijn kleinkinderen jarig deze maand (niet vergeten een kaartje te sturen), we willen nog wat afspreken met kennissen, ik wil behang snijden voor de gang en de auto moet nodig worden gepoetst! Duizend muggen moeten het huis uit en we willen graag Boer zoekt Vrouw zien!!!

Zullen we dát laatste dan nu eerst maar even doen?

 

We gaan ons de komende weken vast niet vervelen!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.