Een gedenkwaardige week!

Gepubliceerd op 17 september 2023 om 15:54

Nog steeds is de temperatuur méér dan behaaglijk!

Dat betekent dat we keuzes maken in de dingen die moeten gebeuren. Zware tuinklussen blijven maar even liggen, alhoewel Jappie toch behoorlijk aan de bak gaat met het onkruid wieden, stenen uit de grond zoeken en vooral distels verwijderen van plekken waar ze minder welkom staan te groeien en te bloeien. De bloemen van de distels vind ik prachtig en de pluisjes die tevoorschijn komen na de bloei zijn fotogeniek! De camera heeft een drukke week!

Toch halen we ze grotendeels weg, voordat we volgend jaar de hele tuin vol distels hebben.


Deze week komen broer Sytze met schoonzus Ria en hun dochter Samantha met vriend Renaldo. Ze komen niet zomaar! Sytze en Ria gaan getuigen bij ons huwelijk! Jawel! Op 14 september zullen we vanaf nu onze trouwdag vieren! 

Eerder die week ontwerp ik kaartjes, poseren we in de tuin, op ons hunebed en uiteindelijk op de marmeren trap om een foto voor het kaartje te maken. Dit valt nog niet mee, het licht is slecht en we zijn in de weer met paraplu's, plaids en lampjes. En weer de camera en statief.

De trouwringen komen door de brievenbus, net op tijd, gelukkig passen ze...

 

Woensdag in de loop van de dag komt de familie aan. We besluiten voor de eerste keer gebruik te maken van de pizza-machine in Merinchal. We downloaden de benodigde app, betalen, krijgen een code en rijden naar het pizza-afhaalpunt. We voeren de code in en de zes pizza's komen binnen vijf minuten één voor één uit het apparaat! Vers gebakken en ze geuren heerlijk! 

Aan de tuintafel eten we smakelijk van de pizza's! Goed gebakken en ruim belegd! Niks mis mee!

 

Dan breekt onze trouwdag aan. We houden er verder niets van, de formaliteit in de Mairie, het ringenmoment, een fotomoment en een afsluitend praatje.

Het formele karakter in de mairie krijgt nog iets feestelijks als we van de burgemeester een boeket met witte bloemen overhandigd krijgen. 

We ontvangen het trouwboekje waarin staat geschreven dat wij voor de wet nu getrouwd zijn, gezamenlijke kinderen kunnen erin geregistreerd worden. Als monsieur le maire ons vraagt of wij gezamenlijke kinderen hebben die nog in het boekje moeten, geven wij aan dat dat niet zo is en dat dat ook zo zal blijven, waarop hij aangeeft dat het niet verboden is, mochten wij er eventueel nog anders over gaan denken.... hmmm.! De grapjurk!

We genieten van een gezamenlijke lunch op een terras aan het Lac des Fades-Besserve en dan gaan we op vakantie! 

 

Zondagmiddag, harde wind, bijna dertig graden op Camping Du Grand Batailler in Bormes les Mimosas aan de Côte d'Azur.  Ik overdenk de voorbije week, de trouwerij, het samenzijn met de familie, de prachtige route's hier naartoe. 

 

Het is een leuke week! Op naar de vólgende!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Trijnie Helfferich
9 maanden geleden

Hoi Jappie en Tilja,
TROUD! Lokwinske fan ús. As jim wer thús binne komme we ris lâns.
Gr. Jan en Trijnie

C Perdok
9 maanden geleden

Wat een mooi moment, gefeliciteerd met jullie huwlijk! Ik zou het wel graag horen als er nog gezamenlijke kinderen in het trouwboekje worden bijgeschreven😉
Heel veel geluk samen op jullie prachtige plek. Over onkruid gesproken. Ik heb maar klein tuintje, maar met dit weer, zon en regen, heb ik het er ook maar druk mee. Het is net of er achter mijn rug omhoog komt. Ben je klaar, draai je je om, staan er weer sprietjes. Of had ik niet alles eruit 🤔😇😅 Gelukkig is het vaak droog en temperatuur ook heerlijk, dus ben graag buiten bezig! Tot je volgende blog😃

Willie
9 maanden geleden

Lokwinske en ik hoop dat jimme noch in soad wille mei en fan elkoar hawwe. 🥳🤩❣️

Maak jouw eigen website met JouwWeb