De Boel De Boel

Gepubliceerd op 21 mei 2023 om 22:56

De boel de boel!

 

Jazeker! We laten alles even achter in handen van J, de electricien, Hans, die de tuin op zijn kop zet om daar de sceptic tank met alles wat daarbij hoort te plaatsen en de loodgieter, die onze badkamer en de WC zal gaan afmaken.

Hoewel we van deze laatste nou niet bepaald zeker zijn dat die ook daadwerkelijk komt; hij heeft voorlopig nog niet gereageerd op ons bellen, appen en sms'en en mailen heeft tot nu toe geen contact opgeleverd.... De komende week gaat er weer een mail naar toe met daarin nogmaals het verzoek om de zaken af te maken, waar ze mee begonnen zijn!

C'est la France!

 

Een afspraak, de volgende dag, in het ziekenhuis in Clermont Ferrand stuurt ons aan het eind van de middag daarvóór alvast op pad, zodat we de dag erna niet enorm vroeg hoeven op te staan om er op tijd te arriveren. We zoeken een camperplaats in de buurt van het ziekenhuis, maar Clermont Ferrand biedt deze plaatsen niet in grote hoeveelheden aan maar we vinden na een tijd zoeken een mooie parkeerplaats bij een Aire des Loisirs buiten de stad, waar nóg een camper staat.

Mensen rijden af en aan om met hun hond te wandelen of komen met auto's aan in sporttenue om te gaan draven.  Een boer met verse groenten sluit op dat moment zijn kraam, parkeert deze ook op de plaats en vertrekt naar huis. 

De dag was koud en bewolkt, maar in de avond breekt de lucht en nadat de zon haar felle stralen naar beneden stuurt, die de gebouwen in de stad Clermont in het dal scherp in contrast zetten, kleurt de avondlucht  achter de zachte contouren van de Chaine des Puys oranje en purper. 

Wát een prachtig plekje hebben we hier gevonden! Als de zon onder gaat en de stadsverlichting in Clermont-Ferrand de stad in het licht zet worden we getrakteerd op een geweldig schouwspel. 

De donkere lucht met in het dal de duizenden lichtjes van de grote stad en op de achtergrond de bergen, waar het avondlicht nog net niet helemaal gedoofd is... dat uitzicht moet op de foto! Een harde, koude wind stuurt me helaas weer naar binnen als ik even buiten bezig ben geweest, de rillingen lopen over mijn rug, het lijkt wel winter!

 

Na het bezoek aan het ziekenhuis, waar we nog verplicht mondkapjes moeten dragen, vertrekken we rustig aan naar Nederland met een agenda vol afspraken. 

Afspraken met tandartsen, mondhygiëniste, orthopeed, pedicure, een trouwerij en niet te vergeten bezoekjes aan familie, ex-collega's en vrienden. Een bezoekje aan de stort om restanten spullen die nog bij familie zijn achtergebleven staat óók op de planning. 

 

Een mooie route, die we ad hoc nog even in elkaar peuteren, brengt ons naar onze eerste stop in Montbard, waar we eerder zijn geweest. We zijn er welkom, het is er beslist niet druk als je bedenkt dat het hemelvaartweekend voor de deur staat!

Datzelfde geldt een dag later op een camperplaats in Verdun. Plaats genoeg en als we de stad inlopen om wat geschiedenis en cultuur te snuiven, blijkt dat het ook daar nog redelijk rustig is. Het prachtige weer heeft mensen nog niet massaal naar het centrum gelokt om op de promenades langs de Maas en op de terrasjes plaats te nemen. 

We halen een ijsje in een ijssalon, waar het dan weer wél druk is, gaan zitten op een bankje in de zon en we genieten.

We bezoeken oorlogsmonumenten en de kathedraal met de kloostergang. We lopen langs de promenade langs de Maas en bekijken de citadellen. Een mooie stad waar je in twee uurtjes heerlijk door het centrum kunt slenteren, waarna je jezelf trakteert op de beroemde Verdunse dragées in de fabriekswinkel die voor de fabriek staat waar de lekkernij gefabriceerd wordt. Achter diezelfde fabriek bevindt zich de camperplaats, waar later die avond nog meer campers een plekje vinden. 

 

Tanken in Luxemburg is een verademing voor de beurs.... zoals gewoonlijk. Later blijkt dat de diesel in Nederland maar twee centen meer kost per liter, voorlopig. We horen echter dat dit over enkele weken ook weer geschiedenis is, de belasting gaat dan weer omhoog!

 

Onze pogingen om in Nederland nog ergens een kampeerplek te bemachtigen voor één nacht in het hemelvaartweekend zijn vergeefs.... we geven het op en rijden door naar Friesland. Op de jachthaven in Heerenveen zijn ook plaatsen voor campers en we hebben geluk! Er is plaats genoeg met uitzicht op de haven en we kunnen er de volgende dag ook nog douchen! Een plek om te onthouden!

 

De bezoekjes aan en van kinderen en kleinkinderen zijn begonnen. Lekker bijkletsen en afspraakjes plannen! 

We krijgen het nog druk in onze vakantie!!

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb