De tweede ronde

Gepubliceerd op 4 oktober 2022 om 21:06

Als je dan zo'n eerste keer intensief naar woningen op het door ons zo geliefde Franse platteland aan het zoeken bent geweest op internet, dan is het de tweede keer toch wat makkelijker. Je leert kijken naar schaduwen op foto's, naar stukjes onverzorgde grond, onafgewerkte renovaties in en rond een woning en je vraagt je altijd af, wat staat rond de woning, maar is op foto's niet te zien. Eigenlijk word je best een beetje "ervaren". 

In veel van de huizen staat veel rommel, tassen, afwas, uitgeschopte schoenen hier en daar.... Of neerhangende stukken behang, loshangende gordijnen, en vaak - heel vaak - dichte luiken! 

Dat laatste snappen wij nog steeds niet! Waarom niet wat licht in die kamers, die troep die er ligt zie je tóch wel. Je wilt je huis verkopen? Troep opruimen en licht erin!! 

Toch zie je daar doorheen, op een gegeven moment. Tenminste...wij proberen dat wél, want soms vind je achter al die troep, afwas en dichte luiken een superleuk huis als het opgeruimd en licht zou zijn. 

Wij hebben weer wat afspraken voor bezichtigingen staan. Deze keer zijn we maar een paar dagen in Frankrijk, dus we houden het bij vier huizen. We hebben ons zoekgebied iets verlegd naar de Creuse, waar we een fermette bekijken die we eerder ook bezichtigd hebben. Deze vonden we tóen al leuk, maar we waren een beetje bang van het werk wat er zou kunnen komen. Een groot stuk land waar je niet zoveel mee kunt...maar waar dan ook niemand woont en je houdt het uitzicht dus vrij. Heeft ook wel weer wat. 

Ennuh....worden we wat ouder, dan zetten we er gewoon wat schapen, geiten en ezels in. Kan ons het schelen...

We gaan er gewoon nog een keer naartoe! 

In dezelfde regio vinden we nóg twee fermettes en een woning met fantastisch uitzicht.

We dromen van mooie vergezichten, bossen met brandhout voor de open haard, ganzen, geiten en kippen, schuren met afgebrokkelde muren, septic tanks die nooit op norm zijn, moestuinen met grote oranje pompoenen, op te ruimen troep en achtergelaten meubels, flessen rood, rosé en wit... en niet te vergeten álles wat je nog moet regelen. Het houdt je bezig!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.