Hoe lang nog?

Gepubliceerd op 14 november 2022 om 19:46

Hoe lang moet je nog? 

Deze vraag heb ik vandaag op mijn werk meerdere keren voorbij horen komen en er komen associaties voorbij van situaties zo tussen vijfendertig en veertig jaar geleden toen ik gedurende vijfenhalf jaar drie keer met een dikke buik rondliep en mij die vraag destijds ook regelmatig werd gesteld...

Hoe lang moet ik nog...of is het geen kwestie van móeten, maar mogen, of kunnen... Ik mag nog drie weken werken en daarna gaat mijn baanloze leven een start maken... Baanloos ja, want werkeloos zal het zeker niet worden!

Mijn collega's vertel ik dan maar hoe lang (of kort) ik nog mag of moet en hoe snel dat gaat... Voor mijn gevoel dacht ik enkele dagen geleden dat ik nog zes weken werken voor me had liggen, maar dat zullen ongetwijfeld meer dan enkele wéken geweest zijn. De tiid hâld gjin skoft... le temps passe!

Nog drie weken! De afgelopen weken stonden al enigszins in het teken van afscheid nemen, een familiedagje, een bezoekje hier en daar, mensen die nog even willen langskomen, maar ook een crematie van een zwager. Afscheid. 

Afscheid nemen van de omgeving waar je woont, een laatste wandeling door het dorp, een laatste fietstochtje in de regio, vergezeld van heerlijke blauwe luchten en een novemberzonnetje. Het maakt de omgeving die je achterlaat mooi en we besluiten later op vakantie terug te komen om er zonder "moeten" van te genieten. 

Afscheid nemen van de woning waar we zo in geklust hebben dat het een "plaatje" werd uit één of ander gewild woon-magazine. Afscheid nemen van een tuin die we helemaal naar onze eigen ideeën aangelegd hebben, compleet met vijver, waterval en vissen. De pergola met de daaraan hangende vetbollen voor allerhande soorten mezen, mussen, eksters, vlaamse gaaien, maar ook roeken en zelfs spechten zullen we achterlaten. 

Al die zaken zijn echter op een nieuwe plek opnieuw in te richten, en eerlijk gezegd, een woning als een plaatje hoeft nou ook niet persé nóg een keer, maar een vijver graag wel en een pergola met bijbehorend vogelvoer kan ook best overal geplaatst worden! 

Drie weken nog tijd om de woning leeg te halen, de boxen tijdelijk vol te zetten, verhuizers en bakwagens regelen, maar dát is dan weer meer de taak van Jappie. Ik heb daar niet zoveel tijd voor.....

Ik "moet" nog even werken ;-)

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb