Stadswandeling Prémery

Gepubliceerd op 15 september 2022 om 21:10

Op de terugweg naar Nederland besluiten we een laatste stadje eens wat beter te bekijken. Het wordt Prémery, niet ver van de plaats waar wij een bod zullen doen op een leuke woning. 

In Prémery staan we op de camping Municipal, met ruime plekken, sanitair wat al even meegaat, maar schoon! 

Er is een meertje met een aangelegd strandje en een toilet en douchehokje.

We wandelen het stadje in en halen een stadswandeling bij de plaatselijke VVV, het office de tourisme. Dat aan ons te zien is waar wij vandaan komen, blijkt als de medewerker ons een Nederlands beschreven stadswandeling aanbiedt. 

De wandeling is niet heel lang, leidt ons langs alle bezienswaardigheden in het stadje en we genieten van de wandeling. We lopen langs het riviertje de Nievre d'Arzembouy, een aangelegd pad met bruggetjes en achter de oude huizen langs. We zien een oude verdedigingstoren, een boogbrug en een aantal romantische huizen bij een watermolen, een heel idyllisch plekje. 

Het dak van de kerk zit vol met duiven, in de rivier en de vijver bij de molen zwemmen traag flinke vissen. 

In het park tussen de doorgaande weg en het meer vinden we een oud badhuis. De uitleg is summier, er rijzen wel wat vraagtekens, wie hebben van dat badhuis gebruik gemaakt? Het water voor het bad komt uit de grond en in het dak zit in het midden een grote opening voor het doorlaten van regenwater. 

We lopen rond het meertje weer terug naar de camping. 

Morgen de laatste bezichtiging. De tweede keer dat we bij deze woning gaan kijken. Een leuke fermette met een heerlijke tuin en wijds uitzicht. Er moet daar nog best wat gedaan worden, maar de prijs is er dan ook naar. 

Gaan we een bod doen??

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.